King Kong becsapódik a dzsungelbe

Vágólapra másolva!
Ahogy az az óriási érdeklődéssel várt filmeknél lenni szokott, már az is eseményszámba megy, ha az előzetes előzetese végre nyilvánosságra kerül. Nincs ez másképp Peter Jackson King Kongjánál sem, a hatalmas majom vaskos lábait már szemrevételezhetjük az ízelítő reklámjában.
Vágólapra másolva!

Csak 2005. december 14-én lesz Peter Jackson King Kong-filmjének amerikai bemutatója, de a marketingesek gondoskodnak róla, hogy az óriásgorilla addig is állandó beszédtéma legyen. Az első hivatalos előzetes világpremierjét június 27-ére, hétfőre időzítették, a Magyarországon A rettegés foka címen átültetett Fear Factor című műsort fogja megszakítani az NBC csatornán. A mozikban június 29-e után futhatunk bele a King Kong előzetesébe, ugyanis Spielberg Világok harca című produkciója előtt fogják vetíteni, az internetről viszont már június 28-tól letölthetjük.

Az Oscar-díjas rendező a klasszikus, 1933-as filmet tekintette mintájának, a forgatókönyvírásba két régi munkatársát vonta be, Fran Walsht és Philippe Boyenst, akik már A Gyűrűk Ura Oscar-díj-esőjéből is kivették a részüket.

Peter Jackson a színészekkel is biztosra ment, Carl Denham dokumentumfilm-rendező szerepét Jack Blackre, a Pop, csajok, satöbbi emlékezetes figurájára, a Rocksuli sztárjára osztotta. A szépséges Ann Darrow-t, akit az eredeti filmben a tavaly elhunyt Fay Wray alakított, a 21 gramm-ért Oscar-díjra jelölt Naomi Watts személyesíti meg. A filmben játszik Adrian Brody, A zongorista Oscar-díjas főszereplője is. King Kongnak az az Andy Serkis kölcsönzi a mozdulatait, aki A Gyűrűk Ura-trilógiában Gollamként csúszott-mászott.

Az előzetes tíz másodperces reklámjából egyelőre nem sok derül ki, csupán azt látjuk, amint tompa puffanással két óriási szőrös láb becsapódik a dzsungelbe, és Naomi Watts, aki A kör-filmekben már gyakorlatot szerzett a halálra rémült arckifejezések produkálásában, dermedten megfordul, és a kamerába néz.