Filmre viszik a magyar vámpírasszony életét

Vágólapra másolva!
A Before Sunset után hamarosan ismét együtt fog dolgozni Ethan Hawke és Julie Delpy a Bathory című filmben, amely a vámpírlegendák magyar ihletőjének, a tömeggyilkos Báthory Erzsébetnek az életét dolgozza fel.
Vágólapra másolva!

Julie Delpy és Ethan Hawke a Bathory című filmről tárgyal a Bauer Martinez stúdióval. Mindketten szerepet vállalnának a Báthory Erzsébet életét feldolgozó alkotásban, sőt a francia színésznő ülne a rendezői székben is - adta hírül a The Hollywood Reporter.

A magyar grófnő, Báthory Erzsébet a róla keringő hátborzongató történeteknek köszönheti nemzetközi ismertségét. Nádasdy Ferenc özvegye a 16. század végén állítólag fiatal lányok százait gyilkolta meg.

A csejtei vár úrnője betegesen félt az öregedéstől, fiatalságának megőrzése érdekében a legkegyetlenebb praktikáktól sem riadt vissza. A legenda szerint a grófnő egyszer megütötte a haját fésülő szolgálólányt, a kiserkenő vér a kezére fröccsent, a bőre pedig megszépült a vérfolt alatt. Attól a naptól fogva Erzsébet szűz lányok vérében fürdött, hogy megőrizze szépségét. A szadista asszony alakja számos vámpírlegenda ősforrása.

Delpy már többször próbálkozott rendezéssel, két rövidfilmmel és a Looking for Jimmy című dogmaszerű alkotással a háta mögött a Bathory lesz az első szokványos nagyjátékfilmje. A forgatókönyvet is maga írja.

Hawke és Delpy korábbi közös produkcióit, a kultuszfilmszámba menő Mielőtt felkel a nap-ot és ennek folytatását, a Before Sunset-et a kritikusok egyöntetű elismerése fogadta. Az utóbbi Oscar-díjra jelölt forgatókönyvét Richard Linklater, a rendező és a két főszereplő közösen írta.