Az első kockák a negyedik Harry Potter-filmből

Vágólapra másolva!
Az ABC amerikai tévécsatorna szombaton bemutatja a negyedik Harry Potter-film első kockáit a Harry Potter és a Titkok kamrája televíziós premierje előtt. A világhálón meg lehet tekinteni a nagy eseményt beharangozó reklámot, melyben felbukkannak a szemelvények szemelvényei.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Potter-rajongók szemelvényeket és színfalak mögötti felvételeket láthatnak szombat este hét órakor a televízióban a Harry Potter és a Tűz serlegé-ből, amikor az ABC csatorna az országban első ízben vetíti le a Harry Potter és a Titkok kamrája című mozit. A programot az ifjú sztárokkal készült interjúk teszik teljessé.

A premiert és exkluzív körítését beharangozó reklámban el lehet csípni a varázslótanonc kalandjairól szóló negyedik film első, nyilvánosságra került képkockáit is: Hermionét, amint báli frizurával, rózsaszín ruhában lépdel lefelé egy lépcsőn, a búvárkodó Harry Pottert, ahogy békalábaival cikázik a sziklák között, illetve egy rettenetes tűzokádó sárkányt.

A Harry Potter és a Tűz serlege a kviddics-világbajnokság körül forog, amire lelkesen készülnek a Roxfort immár negyedéves hallgatói. Harry semmire sem vágyik jobban, csak hogy olyan legyen, mint a többi 14 éves mágustanonc, de különleges képességei miatt még a varázslók közt is kilóg a sorból. Veszélyes próbatétel előtt áll, meg kell küzdenie a gonosz Valdemorttal, és életében először lesz szerelmes, kiválasztottja Cho Chang, a szépséges boszorka, akit a hongkongi származású Katie Leung alakít.

Sokáig tartotta magát a híresztelés, hogy leváltják a gyermekszínészeket, mert szép lassan kiöregedtek a szerepeikből. Ennek ellenére a Harry Potter és a Tűz serlegé-ben a Harry, Hermione és Ronald alkotta trió tagjait továbbra is Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint játssza. A tavalyi év egyik nagy meglepetése volt, hogy a gonosz Valdemort gróf szerepét - amivel kapcsolatban eleinte John Malkovich neve is fölmerült - végül Ralph Fiennesra osztották. Az órák-ból és a Síró játék-ból ismert színésznő, Miranda Richardson formálja meg Rita Skeetert, a kíváncsi és lerázhatatlan újságírónőt.

A Harry Potter és a Tűz serlege rendezését Mike Newellre, a Négy esküvő és egy temetés, valamint a Fedőneve: Donnie Brasco rendezőjére bízták. A operatőr Robert Pratt, aki a Harry Potter és a Titkok kamrája látványvilágáért is felelős volt. A film forgatókönyvét az a Steve Kloves írta, aki az első három produkcióét is, de ezúttal komoly nehézségekbe ütközött a könyv terjedelme miatt, ugyanis a negyedik regény kétszer olyan hosszúra sikerült, mint a korábbiak. Az alkotók eredetileg azt fontolgatták, hogy a Harry Potter és Tűz serlegé-ből két film készüljön. Mivel végül mégis maradtak az egy könyv - egy film jól bevált módszerénél, számos karaktert kénytelenek voltak kihagyni a filmből.

A negyedik Potter-film premierje 2005. november 18-án lesz.