Mozihős lesz a kannibál informatikusból

Vágólapra másolva!
Független horrorfilm készül a hírhedt kannibál gyilkosról, egy német számítástechnikusról, aki megölte és elfogyasztotta internetes ismerősét, mindezt az áldozat beleegyezésével. A Keri Russell és Thomas Kretschmann főszereplésével készülő mozit a Korn-klipeket jegyző Martin Weisz rendezi.
Vágólapra másolva!

A Felicity című televíziósorozat, a Gyilkosságból kitűnő és a Mambómánia sztárja, Keri Russell lesz a főszereplője a Butterfly, a Grimm Love Story című független horrorfilmnek, amely egy megtörtént kannibál-gyilkosságot dolgoz fel.

Russell amerikai diáklányt fog játszani, aki a diplomamunkájához gyűjt anyagot Németországban. A hírhedt kannibál gyilkost tanulmányozza, de lassanként a férfi megszállottjává válik, és saját élete is bizarr fordulatot vesz. A démoni figurát Thomas Kretschmann alakítja, aki A bukás - Hitler utolsó napjai-ban, A zongoristá-ban és a Halhatatlanok-ban szerepelt.

A Korn-videóklipek ismert alkotója, Martin Weisz rendezi a sokkoló horrort, amelyet még ezen a héten elkezdenek forgatni Németországban. "Ezt a történetet azóta szeretném a mozivásznon látni, amióta csak felfigyeltem a hírekben erre az esetre" - mondta Marco Weber, a film producere.

2004 januárjában egy német számítástechnikai szakembert nyolc és fél évnyi börtönbüntetésre ítéltek emberölésért, miután bevallotta, hogy meggyilkolt egy másik informatikust, akit az interneten ismert meg. A gyilkos feladott egy hirdetést a világhálón, amelyben fiatal fiúkat keresett egy halálos orgiához. A lelki sérült áldozat válaszolt a felhívásra, és beleegyezett abba, hogy szexuális együttlétük csúcspontjaként új ismerőse meggyilkolja és később megegye őt. A kannibál a halál beállta után feldarabolta a testet, és néhány hónap leforgása alatt valóban elfogyasztotta az áldozat földi maradványait.