Harrison Ford hackerkedésre adja a fejét

Vágólapra másolva!
A hatvanhárom éves Ford még mindig teljes lendületben van, jövőre új akció-thrillerben láthatjuk viszont, amelyben hackerkedés, lövöldözés és emberrablás is lesz. Az előzetes már megtekinthető az interneten.
Vágólapra másolva!

Mától megnézhető az interneten a Firewall (Tűzfal) című akció-thriller előzetese, amelyet az Egyesült Államokban 2006 február 10-én mutatnak be, nálunk pedig áprilisban. Harrison Ford egy seattle-i bank biztonsági szakértőjét, Jack Stanfieldet alakítja a filmben, aki szinte feltörhetetlen tűzfalakkal és biztonsági kódokkal ellátott védelmi rendszert tervezett bankja számára.

Természetesen valaki mégis szeretne behatolni a rendszerbe, mégpedig Bill Cox, akit a Dogville-ből és az Egy csodálatos elmé-ből ismert fiatal angol színész, Paul Bettany alakít. Bill hónapokon át megfigyelés alatt tartja Jacket és családját, majd a megfelelő pillanatban feleségét (Virginia Madsen - Paul Giamatti szerelme a Kerülőutak-ban) és gyermekeit túszul ejti saját házukban. Bill csak annyit kér a család testi épségének megőrzéséért cserébe, hogy Jack törje fel saját bankja biztonsági rendszerét, és 100 millió dollárt utaljon át Bill számlájára.

Harrison Ford figurája hasonló helyzetbe kerül, mint a bő tíz éve készült Szökevény című filmben, ismét két fronton kell harcot folytatnia: miközben ő válik a fő gyanúsítottá, meg kell próbálnia lebuktatni a tényleges rosszfiút.

A filmet az angol Richard Loncraine rendezte, aki a Wimbledon című romantikus vígjátékban már dolgozott együtt Paul Bettanyval. Korábbi munkái közé tartozik a '95-ös III. Richárd filmadaptáció Ian McKellennel és Annette Beninggel, valamint Az elit alakulat című HBO-sorozat egyes epizódjainak rendezése.

Fordot hamarosan az Indiana Jones régóta előkészítés alatt álló negyedik részében is viszontláthatjuk majd. A már szinte kész forgatókönyv végső változatán jelenleg George Lucas dolgozik. A filmet természetesen Steven Spielberg rendezi majd, akárcsak az első három részt. A forgatás kezdetének időpontjáról egyelőre nincs hír.