Vágólapra másolva!
Svarci és Sly 60 felé közeledve, úgy tűnik, még nem gondol a nyugdíjazásra. A nyolcvanas-kilencvenes évek akciósztárjai két-két sikerfilmjük folytatását is bevállalták.
Vágólapra másolva!

A 2003-as Terminátor 3 után James Cameron rendező és Arnold Schwarzenegger hamarosan újra együtt dolgozik: nemsokára készül a Terminátor sorozat negyedik epizódja. Egyelőre csak annyit lehet tudni a folytatásról, hogy ismét Nick Stahl alakítja John Connort. A színész a harmadik részben vette át a szerepet Edward Furlongtól, aki a forgatás idején súlyos drogproblémákkal küzdött, ezért nem bújhatott újra annak a figurának a bőrébe, aki tizennégy éves korában meghozta neki a hírnevet a '91-es második részben.

A Schwarzenegger-Cameron páros nem éri be egy vacak kis Terminátor-ral, folynak a '94-es Két tűz között című nagy sikerű akció-vígjátékuk folytatásának előkészületei is. Az eredeti filmben Schwarzenegger titkosügynököt alakít, akinek a felesége (Jamie Lee Curtis) abban a hitben él, hogy férje számítógépeket ad el, és igencsak morcossá válik, amikor rádöbben, hogy valójában terroristák likvidálásával tölti a munkaidejét. Eliza Dushku, aki a házaspár lányát játszotta, így nyilatkozott a folytatásról: "Úgy egy hónapja újra összejöttünk mindannyian Kaliforniában, én, Jamie Lee, Arnold és Jim [James Cameron], hogy megbeszéljük a folytatást. Egész biztos, hogy megcsináljuk. Odavagyok az izgatottságtól."

Schwarzenegger nem az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy még nem járt el felette az idő, Sylvester Stallone is nagyban készül a visszatérésre. A Rocky 6 zöld utat kapott a stúdiótól, a film forgatása decemberben elkezdődik. A sorozat második, harmadik és negyedik részéhez hasonlóan ismét maga Stallone ül a rendezői székbe.

A Maxim magazinnak adott interjújában elmondta, hogy "Már rég rájöttem, hogy ez a figura szinte önéletrajzi, ezért folytatódhat a története. Átélhet olyasmit, amit a színész is megélt a valóságban. Majdhogynem dokumentumfilmmé válhat." A történet szerint Rocky, az egykori bokszoló most étteremtulajdonos, aki még mindig siratja elhunyt feleségét. Hogy elterelje a figyelmét a fájdalmáról, részt vesz néhány kisebb bokszmeccsben. A dolgok akkor kezdenek izgalmassá válni, amikor úgy dönt, hogy kiáll az aktuális nehézsúlyú világbajnok ellen is.

Stallone közben készül a Rambo 4-re is, melynek forgatása jövő év elején kezdődik. A harmadik rész óta eltelt tizennyolc év alatt az akcióhős figurája bizonyára sokat változott, de részletek egyelőre nem ismeretesek. Stallone csak annyit árult el, hogy "Nem olyan lesz, mint amit várnának. Nem a régi Rambo a hajpánttal."