A veteménylény bekebelezi Jodie Fostert

Vágólapra másolva!
Az USA-ban a gyurmafigurák megverték Jodie Fostert, Cameron Diazt és még a keménykötésű Al Pacinót is. Itthon a vígjátékok aratnak; Jarmusch eddigi legjobb nyitását hozta.
Vágólapra másolva!

Amerikában továbbra is sikeres az őszi moziszezon, a hétvége összbevétele (160 millió dollár) gyakorlatilag megegyezik a tavaly ilyenkorival. A Légcsavar elveszítette vezető pozícióját, helyére a Wallace & Gromit és az Elvetemült Veteménylény (hazai bemutató: október 27.) került. A Csibefutam alkotóinak új animációs filmje 16,1 millió dollárt hozott. A Légcsavar eddig összesen 60,9 millió dollárt szedett össze.

Harmadik helyen a Cameron Diaz és Toni Collette nevével fémjelzett vígjáték, az Egy cipőben áll 10 millió dollárral. 8,9 millió dolláros bevétellel negyedik lett az Al Pacino és Matthew McConaughey főszereplésével készült sportdráma, a Two for the Money. A téma ellenére majdnem annyi hölgy ült a közönség soraiban, mint férfi, de a két sármos főszereplő ismeretében ez nem is annyira meglepő.

A Top 5 utolsó helyezettje 8 millió dolláros bevételével a The Gospel, amely címéhez hűen egy gospelénekesről szól. Cronenberg Erőszakos múlt-ja kiszorult az első ötből, és a nyolcadik helyre csúszott vissza.

A magyar nézők egyértelműen egy kis vidámságra vágytak a hétvégén: a toplista első három helyét vígjátékok foglalják el. A két csajozós pasit második helyre szorította vissza a középkorú szűz: az Ünneprontók ünnepe a bemutató utáni második hétvégén összesen 25 000 nézőnél tart, míg a friss 40 éves szűz majdnem 15 ezer nézőt gyűjtött.

Az elegáns harmadik helyet Jim Jarmusch foglalja el a Bill Murray nevével csalogató Broken Flowers - Hervadó virágok-kal. Csaknem 7 ezren nézték meg a hétvégén a kellemes komédiát, amely ezzel az eredménnyel az eddigi legsikeresebb Jarmusch-film Magyarországon.

Negyedik helyen A szállító 2 áll, amelyet összesen már 48 ezren megnéztek. Hiába, nem sok minden érhet fel egy jó kis autós üldözéssel, főleg, ha Jason Statham ül a volánnál. Úgy tűnik, Cápasrác és Lávalány kalandjai nem kis vonzerőt képviseltek a fiatalság számára, 6000-en ültek be a 3 dimenziós csodára a hétvégén. A film gyengébben teljesített, mint Rodriguez legutóbbi gyerekekre irányuló merénylete, a Kémkölykök, amely 7400 nézővel nyitott anno.

A nézőket nem hagyta el józan ítélőképességük, és nagy ívben elkerülték A porcelánbabá-t. 443 felelőtlen jegyvásárló fizetett óvatlanságáért azzal, hogy végig kellett szenvednie a 75 perces borzadályt.