Brad Pitt és Jennifer Aniston szakított

Vágólapra másolva!
A hollywoodi álompár, Brad Pitt és Jennifer Aniston hivatalosan is bejelentette, hogy különválnak. A szakítás állítólag nem Angelina Jolie vagy a gyermekvállalás körüli nézeteltérésük miatt következett be, hosszú mérlegelés után döntöttek így.
Vágólapra másolva!

Pitt szóvivője jelentette be, hogy a világ legszexisebbnek tartott férfija és a bájos Jennifer Aniston hét év után hivatalosan különválik. A filmvilág álompárjának tartották őket biztos alapokon álló házasságuk és ragyogó karrierjük miatt.

Nyilatkozatukban ez áll: "Meg szeretnénk magyarázni azoknak, akik figyelemmel kísérik az ilyesmit, hogy a szakításunk nem a bulvársajtóban találgatott okok miatt következett be. A döntést alaposan megfontoltuk. Gondoskodó és odaadó barátok maradunk, továbbra is szeretjük és csodáljuk egymást. Előre is köszönjük mindenkinek a jóindulatot és figyelmességet az elkövetkező hónapokban."

A bejelentést hónapokig tartó találgatások előzték az Atlanti-óceán mindkét partján. A pletykalapokban többek között az is felmerült lehetséges okként, hogy Pitt apa szeretett volna lenni, Aniston pedig egyelőre vonakodott a gyermekvállalástól. Azt is rebesgették, hogy Pitt túlságosan közel került Angelina Jolie-hoz közös filmjük, a Mr. és Mrs. Smith forgatásán, ahol házaspárt játszottak. Egyesek tudni vélik, hogy Aniston véletlenül kihallgatta intim, szerelmes telefonbeszélgetésüket, és emiatt telt be a pohár.

A szakításra számítani lehetett, főleg miután decemberben nyilvánosságra került egy fotó, amin látszott, hogy Aniston nem viseli a jegygyűrűjét, bár a színésznő később újra felvette az ékszert. Aniston szóvivője elmondta, hogy a pár még közösen töltötte a szilvesztert a Karib-tengeren.

A pár 1998-ban randevúzott először, Pitt ekkor már Hollywood egyik legnépszerűbb színésze volt, olyan filmekkel a háta mögött, mint a Hetedik című thriller és a 12 majom. Aniston is világszerte ismert volt már, a Jóbarátok 1994-ben kezdődött, és azóta mindenki megszerette a szeleburdi Rachel Greent. Fényűző esküvőjüket 2000 júliusában tartották egy malibui birtokon.

Pitt korábban évekig Juliette Lewisszal járt, 1997-ben pedig eljegyezte magát Gwyneth Paltrow-val, aki a Hetedik-ben volt a partnere, de a jegyesség csak hat hónapig tartott. "Hollywood nem hagy teret ahhoz, hogy emberek lehessünk, hibázhassunk és megvívhassuk a saját csatáinkat" - nyilatkozta Pitt a házasságával kapcsolatban.

A férj karrierje meredeken ívelt fölfelé, 1999-ben a Harcosok klubjá-ban játszott, 2000-ben pedig Guy Ritchie Blöff-jében nyújtott emlékezetes alakítást. A nagyszabású Trójá-ban ő személyesítette meg Akhilleuszt, de a kritikusok nem lelkesedtek különösebben a filmért. Magyarországon most vetítik a mozik az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét című produkciót, amelyben Hollywood legnépszerűbb sztárjai szerepelnek, és természetesen Brad Pitt sem hiányozhat közülük.

A Jóbarátok utolsó részét 2004-ben forgatták, Aniston pedig a filmes karrierje építésébe fektette minden energiáját. Elkészítette a Derült égből Polly-t és a Minden6ó című komédiát Jim Carreyvel.

A házaspáré a Plan B nevű produkciós cég, ők állnak Tim Burton Charlie and the Choclate Factory című filmje mögött, ami Johnny Depp főszereplésével a nyáron kerül a mozikba.

Aniston 2002-ben még így beszélt a házasságáról: "Mindenki azt kérdezi, hogy boldogok vagyunk-e. Gondolkodjunk egy percet. Két éve vagyunk házasok. Hollywoodi időszámítás szerint ez kész örökkévalóság."