Felakasztotta magát a fiatal színésznő

Vágólapra másolva!
A dél-koreai mozik tavalyi legsikeresebb filmjének 24 éves sztárját holtan találták Szöulban. En-dzsu Lí valószínűleg öngyilkosságot követett el, a rendőrök megtalálták a színésznő vérrel írt búcsúüzenetét is.
Vágólapra másolva!

En-dzsu Lí, a 24 éves népszerű koreai színésznő felakaszotta magát szöuli lakásának öltözőszobájában. A holttestre a bátyja talált rá, ő hívta ki a rendőrséget. A család elmondása szerint Lí lelki zavarokkal küzdött a The Scarlet Letter című koreai thriller forgatása óta, a filmben ugyanis elvállalt néhány meztelen jelenetet. A menedzsere tagadja, hogy ennek bármi köze lett volna a sztár halálához.

Lí először az ereit próbálta felvágni. A rendőrség talált egy vérrel írt búcsúüzenetet, amelyben ez állt: "Mama! Sajnálom, szeretlek."

A színésznő alig néhány éve diplomázott a Danguk Egyetemen. Első filmszerepét 2000-ben, a Oh! Soo-jung című moziban kapta, amelyet Virgin Stripped Bare By Her Bachelors címmel a világ számos rangos filmfesztiválján is bemutattak.

Lí legsikeresebb filmje, a Tae Guk Gi - The Brotherhood of Love két testvérről szól, akiket arra kényszerítenek, hogy a koreai háborúban harcoljanak. A produkció nézettségi rekordot állított fel az ázsiai országban 56 millió dolláros bevételével.

A színésznőt Goyang város temetőjében helyezték örök nyugalomra. Kétszáz pályatársa jelent meg a hamvasztáson Seongnamban, Gyeonggi tartományban. A közeli barátok beszédekkel és gyászhimnuszokkal búcsúztak Lítől.

"Mindig szerény, melegszívű, őszinte és gyönyörű volt" - mondta a szertartáson az egyik gyászoló színésznő. "Hagyd magad mögött ennek a világnak a fájdalmát, vidd magaddal melegségedet és csodaszép lelkedet!"

"Arra születtél, hogy szeressenek" - ismételgette az ismert goszpelt Bada, az énekesnő, majd sírva folytatta: "Mindannyian szerettük En-dzsut. Még ha most nem is tudunk megszólalni, örökké emlékezni fogunk rá."

Lí halála megrázta az egész nemzetet. Az a televíziós hírcsatorna, amely hosszasan beszámolt a tragédiáról, 20%-kal döntötte meg korábbi nézettségi rekordját. Az első hírek megjelenése után szinte azonnal megindult a találgatás az öngyilkosság okáról. Bár Lí megindokolta szomorú döntését búcsúüzeneteiben, a rajongók számára még maradtak tisztázatlan kérdések. A színésznő egyik titokzatos feljegyzésében ez állt: "Az utolsó telefonhívás... Köszönöm. Megmondtad, hogy a mai a megfelelő nap." Rengeteg elmélet született már arra, hogy kinek szólnak ezek a szavak. Lí ügynökségének vezetője megígérte, hogy a temetés után nyilvánosságra hozza az információit.