Szép Heléna Budapesten forgat

Vágólapra másolva!
Budapesten forgatják tavasszal Agnieszka Holland Copying Beethoven című filmjét Ed Harrisszel a főszerepben. A zseniális zeneszerző szerelmét a Trója Szép Helénájaként megismert Diane Kruger alakítja.
Vágólapra másolva!

A négyszeres Oscar-jelölt Ed Harris játssza Ludwig van Beethovent a Copying Beethoven című filmben, melyet a Teljes napfogyatkozás, a Titkok kertje és a Megölni egy papot című alkotásokat jegyző Agnieszka Holland fog rendezni.

Diane Kruger, a Trója Szép Helénája lesz Harris partnere a romantikus drámában. A Copying Beethoven a Kilencedik szimfónia megírásának idejét ragadja ki a zeneszerző életéből, mikor a már teljesen megsüketült zseni beleszeretett fiatal asszisztensébe. A német származású színésznőtől nem áll távol a komolyzene, korábban balett-táncosként dolgozott a londoni Royal Balett társulatban. "A forgatókönyv csodálatos, a karakter megformálása pedig hatalmas kihívást jelent" - mondta Kruger, akit nemrég A nemzet aranya című produkcióban láthattunk Nicolas Cage oldalán.

Stephen J. Rivele és Christopher Wilkinson írják a forgatókönyvet, akik közösen dolgoztak a Muhammad Ali életét feldolgozó Ali és a Nixon című filmek szkriptjén is. A producerek a 9 és 1/2 het-et jegyző Sidney Kimmel és Michael Taylor lesznek. A film forgatása tavasszal kezdődik Londonban és Budapesten.