Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az elismert francia rendezőt, Jean-Claude Brisseau-t három színésznő szexuális zaklatással vádolja. A filmes állítólag az erotikusan túlfűtött Titkok című dráma próbafelvételei során maszturbálásra kényszerítette a jelentkezőket.
Vágólapra másolva!

Három francia színésznő azt állítja, hogy a hatvanéves Jean-Claude Brisseau 1996 és 2001 között a Titkok című film próbafelvételein maszturbálásra kényszerítette őket. Az elismert rendező Francia Kultúr-díjas erotikus drámáját Magyarországon is bemutatták 2003 januárjában. A film két huszonéves nőről szól, akik a szexet használják föl arra, hogy feljebb jussanak a társadalmi ranglétrán, és bosszút álljanak a férfiakon. A Veszedelmes viszonyok-ra emlékeztető történet fordulópontján mindketten beleszeretnek egy gátlástalan nőfalóba. A zaklatási ügy előzetes vizsgálata lezárult, a múlt héten kitűzték a bírósági tárgyalás időpontját.

A vizsgálati jelentés szerint a próbákon történtek nem igazolhatók művészileg. "Éveken keresztül számos ilyen próbafelvételre került sor, Brisseau több színésznőnek tett ígéretet egy időben, a képsorokat a rendező otthonában, nyilvános helyeken és hotelszobákban vették fel, és tény, hogy a filmes nyíltan maszturbált a színészek előtt. Ezek mögött nem álltak művészi okok" - olvasható a jelentésben. Az egyik színésznőt állítólag molesztálta is a rendező.

Brisseau tagadja a vádakat, a múlt héten a Libération nevű lapnak adott interjúban legitimnek nevezte a kérdéses próbafelvételeket. "Ez is a munkám része, mert a szexuális öröm kiemelten fontos szerepet kap a filmjeimben. Az alkotásaimhoz szexuális érzéseket használok fel, éppúgy, mint Hitchcock tette a félelemmel" - mondta. "Az erotikus próbafelvételek nélkülözhetetlenek, mivel így már a forgatás előtt alakíthatom a film stílusát és a színészi játékot. Lehetővé teszik, hogy megismerjem a színészek testének és művészetének erényeit és hibáit" - tette hozzá.

Brisseau azt állítja, hogy nem élt vissza a helyzetével. "Ezek a színésznők pontosan tudták, miről szól a film, és mindent a saját szabad akaratukból tettek." Az ügy novemberben kerül a francia bíróság elé.

Jean-Claude Brisseau Noce Blanche című filmjében debütált Vanessa Paradis. Tizenéves lányt játszott, aki elcsábítja a tanárát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről