Szeptemberben jön Árpa Attila első filmje

Szeptember 16-án érkezik a mozikba Árpa Attila első filmje, az ARGO. Az akcióvígjáték A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső nyomdokain szeretne haladni.

A 2003-ban forgatott film vágási munkálatai nemrég fejeződtek be. A bemutatót eredetileg márciusra tervezték, de elhúzódtak az utómunkálatok.

A rendező a Színház-és Filmművészeti Egyetemen tanulta a filmezést. Az egyik kereskedelmi csatorna kreatív igazgatójaként vált ismertté, később botránykönyvet írt a hazai médiavilágról.
 
Az akcióvígjáték egy kétezer évvel ezelőtt Magyarországon elrejtett kincs kereséséről szól. Három csapat vág bele a kalandba, a high-tech bűnözőbanda, a lúzer diákok és a magyar alvilág piti emberei.

Az ARGO-ban olyan neves színészek vállaltak szerepet, mint Oszter Sándor, Csuja Imre, Mucsi Zoltán, Görög László, Kovács Lajos, Scherer Péter. A rendező által trash-mesének nevezett filmben feltűnik Nagy Feró és Jáksó László is. A forgatókönyvet Trunkó Bence és Huszár Péter írta.

Árpa szerint a film a magyar közönség számára készült, de egy német forgalmazóval is kötöttek szerződést az ottani terjesztésről. A rendező nagyon elégedett lenne, ha az ARGO itthon elérné a százezres nézőszámot.

A film állami támogatás nélkül készült, bár indult az Alapítvány nézettségigarancia-pályázatán. A zsűri azonban úgy döntött, hogy a Kontroll-hoz hasonlóan az ARGO-t sem támogatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK