Narancsvidéki szépség a vásznon pajzánkodik

Vágólapra másolva!
Mischa Bartont, a nálunk is bemutatott A narancsvidék című sorozat 18 éves sztárját kérték fel a Dekameron Dino De Laurentiis-féle adaptációjának egyik főszerepére. A klasszikus történet legújabb filmváltozatát jövőre kezdik forgatni.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon korábban a VIASAT3-on futó A narancsvidék című sorozatból ismert Mischa Barton játszaná Pampineát Giovanni Boccaccio 14. századi klasszikusának legújabb filmváltozatában. A novellafüzér kerettörténete szerint egy csoport fiatal firenzei egy vidéki kastélyba menekül a városban dúló pestisjárvány elől, ahol szerelmes, kalandos, pajzán történetekkel szórakoztatják egymást.

A Dekameron producerei, Dino De Laurentiis és felesége a híres olasz divattervezőtől, Roberto Cavallitól rendelte meg a kosztümöket. A filmet valószínűleg jövőre kezdik forgatni Firenzében és Rómában. A rendező David Leland, aki a Bárcsak itt lennél és a Nehéz eset című kevéssé ismert, könnyed műfajú filmeket jegyzi. Leland társszerzőként dolgozott a Mona Lisa című krimi forgatókönyvén, most egyedül írja Boccaccio művének moziváltozatát.

Mischa Barton korábban is szerepelt már játékfilmekben, feltűnt többek között a Hatodik érzék-ben és az Elátkozott szerelem című romantikus történetben is. A Dekameron-ból már számos filmváltozat készült, az egyik leghíresebb Pier Paolo Pasolini 1970-es alkotása.