Piszkosabb tizenkettő

Vágólapra másolva!
Steven Soderbergh nagystílű besurranó tolvajai ezúttal Európában turnéznak, felbecsülhetetlen műkincsekre áhítozva. Munkásságuk előzetese pedig már látható a világhálón.
Vágólapra másolva!

Az 1960-as eredeti Ocean's Eleven - Frank Sinatra, Dean Martin és Sammy Davis Jr. közreműködésével - után a rendező 2001-ben szintén nem akármilyen szereplőgárdával forgatta újra a három Las Vegas-i kaszinó kirablását bemutató krimivígjátékot. A Tripla vagy semmi főbb szerepeiben olyan nevek parádéztak mint George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Don Cheadle, Bernie Mac, Casey Affleck és Andy Garcia. A második epizód megkísérel túltenni az elsőn, s így az Ocean's Twelve címet viselő filmben a fent említett művészek mellett feltűnik majd Catherine Zeta-Jones, Vincent Cassel, Peter Fonda, sőt egy cameo erejéig Bruce Willis is.

Ezúttal a jóvágású tolvajoknak nehezebb dolguk lesz, mint az első részben, ahol egy nukleáris rakétasiló védelmét is megszégyenítő széfbe kellett behatolniuk. Az Ocean's Twelve-ben egyszerre három európai nagyvárosból - Párizs, Róma és Amszterdam - szeretnének meglovasítani műkincseket, köztük Rembrandt Éjjeli őrjárat című festményét. A dolgukat nehezíti, hogy az első epizódban kirabolt három kaszinó tulajdonosa, a hidegvérű gengszter, Terry Benedict bosszúra éhesen a nyomukban liheg.

A Brad Pitt által alakított Rustynak nem várt meglepetést is tartogat az élet, amikor összefut korábbi barátnőjével, a Zeta-Jones által megszemélyesített bájos Isabell Lahirivel, aki az Interpol kötelékében dolgozik. Mindezek ismeretében alighanem az első rész izgalmaihoz hasonlóra számíthatnak a mozrajongók, miután december 10-én bemutatásra kerül az Ocean's Twelve. Bár az internetről letölthető előzetesben kicsit talán erőltetebbnek tűnik a laza humor, de a stáblista ismeretében remélhetőleg nincs túl sok ok az aggodalomra.