Madonna Luc Bessonnal dolgozik

Vágólapra másolva!
Luc Besson animációs filmet rendez saját gyermekkönyvsorozata alapján. A női főszereplőnek Madonna kölcsönzi a hangját. Az Arthur nevű kisfiú kincskereső kalandjairól szóló produkció 2006-ra várható.
Vágólapra másolva!

Madonna áll majd a számítógépes technikával készülő Arthur című animációs film szereplőgárdájának az élén. Az Arthur Luc Besson mesekönyvsorozatának a feldolgozása, a francia filmes lesz a rendező is.

A 80 millió dollárral gazdálkodó angol nyelvű film várhatóan 2006-ra készül el. A történet középpontjában a 10 éves Arthur áll, aki meg szeretné menteni a nagyapja házát, amit a fejlesztés miatt le akarnak rombolni, ezért elindul felkutatni a minimoyok, a természettel harmóniában élő apró nép földjén elrejtett kincset.

Madonna Selenia hercegnőnek fogja kölcsönözni a hangját, aki a kisfiúval tart a rejtélyes tiltott földre, ahol a gonosz tanyázik. A dívától nem idegen a gyermekeknek szóló műfaj. 2003-ban adta ki ötkötetesre tervezett Angol rózsák című mesekönyvének első darabját, amely száz országban, több tucat nyelven jelent meg.

"A felvételek ebben a pillanatban is folynak" - mondta a produkció egyik illetékese. Besson filmjéhez még keresik a főszereplőt. Az Arthur-ban lesz néhány valódi, hús-vér szereplőkkel felvett jelenet is.

Az Arthur lesz Luc Besson első rendezése az öt ével ezelőtti Jeanne d'Arc - Az orléans-i szűz című filmje után. A rendező az animációs filmmel párhuzamosan dolgozik egy valódi szereplőkkel készülő, hagyományos mozin is, aminek a forgatókönyvét ő írta, de egyelőre minden egyéb információt hétpecsétes titokként kezelnek.