Vágólapra másolva!
A túlsúlyos macskát beható vizsgálatoknak vetettük alá. A leghitelesebb pöttöm kritikusaink írtak szakvéleményt a fél-animációs alkotásról.
Vágólapra másolva!

A film nagyon szórakoztató és humoros volt. Garfield lustán tölti napjait gazdájával, aki kiszolgálja, és mindent megbocsát neki. Aztán a gazdája, hogy lenyűgözzön egy állatorvosnőt, befogad egy kiskutyát, Ubult. Garfieldot Ubullal szemben kicsit szívtelennek éreztem, de megértem, hogy féltékeny rá. Ubul elszökik otthonról, és útközben elrabolja egy bolond műsorvezető. Gazdájuk, Jon, kétségbeesetten keresi Ubult. Garfieldben egy idő után feltámad a lelkifurdalás, mert sokat bántotta a kutyát, meg egy kis része is volt az eltűnésében. Elindul megmenteni Ubult. Ebben sokan segítenek neki. Legszimpibb az "egérbarát" és a menhelyi állatok, mind beszélő állatok. Ubul (a többi állattal szemben) nem beszél, ami elég furcsa. A mentőexpedíció vége a legizgibb, ebben már az állatorvosnő és Garfield gazdája is részt vesz. Persze jó a vége, mindenki épen hazakerül, boldogan élnek...

Garfield a film elején lusta, undok és önző macska. Meglepett, hogy a lasagne a kedvence, nem pedig a pizza vagy a hamburger, pedig azok divatkaják, olyan zsírosak és hizlalók. Jobban illenének ahhoz a Garfieldhoz, amilyen az elején. Nekem nem illett a képbe, hogy egy ilyen elhízott, lusta macskának fantáziája legyen, még akkor is, ha tejszerzésre használja. Garfield persze a végén Ubul barátja lesz, és kimozdul a foteljéből és az utcából is. Kiderül, hogy egészen jó fej. Mégiscsak van benne jó is, csak valahol elbújva, de a nagy bajban előjön. Persze mikor Ubul megkerül, már újra undok vele, de addigra tudjuk, hogy belül másmilyen. Nézzétek meg, szuper film!

Fernengel Ágnes, 11 éves

Forrás: InterCom

Először is az egész film nagyon tetszett az elejétől a végéig. Garfield mindennapjai mulatságosan telnek. Jonnak hívják a gazdáját, aki semmiért nem haragszik rá, pedig sokszor megeszi az összes kajáját, és mindenféle rosszaságokat csinál. Az utcában lakó állatokat is kihasználja, de azért nem utálják. Néha segít is másoknak, például egy kis egérkének. Szokásosan lusta, ez persze várható volt, a képregényekben is ilyen. A gazdája beleszeret az állatorvosba, akinek a kedvéért hazahoz egy kutyát. Ubul nagyon szeretetre méltó. Eleinte Garfield nagyon irigy rá, sokat bántja, pedig a kutya egyszer megmenti az életét. Ki is zárja a házból, ennek nagyon rossz vége lesz. Ubult elrabolja a pénzéhes Chapman, aki néha még kínozza is, hogy ügyesebb legyen a tévéműsorában. Garfield látja a tévében, hova került Ubul, és nekiindul megmenteni. Ez teljesen váratlan tőle. Kimegy az utcából, felmegy egy magas épületbe, ilyet még sosem tett. Kiderül, hogy milyen okosan tud gondolkodni. Az állatok, akikkel találkozik, segítik az útja során. Mindannyian nagyon szeretetre méltók. Végül az egész csapat együtt legyőzi Chapmant, minden jóra fordul. Ubul hazakerül, és Garfield visszaváltozik lusta, undok macskává. Pont úgy viselkedik, mint egy nagyobb testvér a kisebbel. Nagyon szuper film.

Fernengel Bálint, 10 éves