Garfield-film készül Hollywoodban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A 20th Century Fox stúdió megvásárolta a világsikerű Garfield képregény filmjogait. A készülő mozifilmben a tervek szerint komputeranimációval keltenék életre a lasagnezabáló macskát, aki hús-vér szereplők között keveredne elképesztő kalandokba.

A forgatókönyv elsősorban Garfield és a bamba kutya, Ubul nem éppen konfliktusmentes kapcsolatára koncentrálna, de nagy szerephez jutna a dagadt macska gazdája, az örök vesztes Jon is. A randikon mindig csődöt mondó férfi szerepére egyelőre nem találta meg a megfelelő színészt a stúdió, de valószínűleg egy komikus színészre bízzák a szerepet.

A film forgatókönyvét az a Joel Cohen és Alec Sokolow írja, akik már nagy sikert arattak a Toy Story című filmhez írt szkriptükkel - adta hírül a Hollywood Reporter.

A Garfield képregények 1978-ban indultak hódító útjukra. A Jim Davis által rajzolt macskafigura számos változáson ment keresztül. Teste kisebb, feje nagyobb, arca pedig kifejezőbb lett. Garfield legfontosabb tulajdonságaihoz azonban végig hű maradt a szerző. Az ezredforduló narancssárga macskája ugyanolyan lusta és nagy étvágyú, mint a 14 évvel ezelőtt megismert elődje.

Ajánlat:

Hivatalos Garfield-honlap