Scooby Doo a Pókember nyomában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Warner Bros.Nem sokan hittek abban, hogy a Scooby Doo rajzfilmsorozatból sikeres mozit lehet készíteni. A pesszimisták az utóbbi évek rajzfilm-adaptációinak bukásából indultak ki, Hollywood ugyanis rengeteg pénzt vesztett a Flinstone család folytatásán, a Rocky és Bullwinkle kalandjain, illetve a Josie and the Pussycats című filmen. A mozi kockázatát az is növelte, hogy a film költségvetése alaposan elszabadult, és Scooby Doo kalandjai a legszerényebb számítások szerint is legalább 80 millió dollárba került a gyártó Warner Bros.-nak. A büdzsé legnagyobb tételének a komputer animációval elkészített Scooby Doo figura bizonyult, hiszen a kutyus megalkotása 20 millió dollárt emésztett fel.

A befektetett pénz azonban valószínűleg busásan megtérül, hiszen a múlt hétvégen bemutatott mozi 56,5 millió dolláros bevétellel indított, és ezzel az év harmadik legsikeresebb bemutatója lett, a Pókember és A klónok támadása mögött. A filmhez az alkotóknak a fiatal sztárgeneráció jeles tagjait sikerült megnyerni, így a Scooby Doo mellett Freddie Prinze Jr, Sarah Michelle Gellar és Matthew Lillard gondoskodik a nézők szórakoztatásáról.

A filmet a kritikusok vegyesen fogadták, ám a közönség elégedett volt a vásznon látottakkal. A tipikus családi mozinak sikerült maga mögé utasítania a Bourne-rejtélyt (Matt Damon akciószerepben) és a Windtalkers (John Woo és Nicolas Cage háborús eposza). A sikeren felbuzdulva a producerek máris a mozi folytatását tervezik. A második epizódot 2004-ben szeretnék bemutatni, igaz a stúdiónak még rá kell bólintania a projektre, ám ez a bevételi adatokat elnézve valószínűleg csak formalitás.

Korábban:
Kivágták a leszbikus csókot a Scooby Doo-ból

Ajánlat:
A film hivatalos honlapja

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Vágó Ágnes: Kutyahoroszkóp