Hollywood fiatal akcióhősöket akar

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Rourke és Stallone - eljárt felettük az idő

Az új akciószínész nemzedék tagjai közül jó néhányan már befutott színésznek számítottak, amikor egy-egy szuperprodukció főszerepére szerződtették őket. Ben Affleck például számos független film és romantikus vígjáték után a Hulla, hó, teli zsák című John Frankenheimer-moziban próbálta ki magát először az akcióműfajban. A karácsonyi csihi-puhi nagyot bukott a mozikban, ám Affleck még egy esélyt kapott az álomvárostól, hiszen Alec Baldwin és Harrison Ford után ő bújhat Tom Clancy legendás regényhősének, Jack Ryannek a bőrébe. Amennyiben a Rettegés arénája beváltja a stúdió hozzáfűzött reményeit, úgy Affleck valószínűleg további Jack Ryan-filmekkel építheti karrierjét.

A karrierépítés Affleck barátjára Matt Damonra is ráfér. A fiatal színész a sikeres kezdet (Good Will Hunting, Ryan közlegény megmentése, A tehetséges Mr. Ripley) után ugyanis elsősorban bukásokban szerepelt. A Bagger Vance legendája és az All the Pretty Horses című filmek kedvezőtlen fogadtatását csak az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi című film feledtette. Damon jövőbeni karrierjén azonban így is nagyot lendíthet a Robert Ludlum regénye alapján készülő Bourne-rejtély új moziváltozata, amely a nyár egyik nagy durranásának ígérkezik.

Jolie a férfiakkal is felveszi a versenyt

Angelina Jolie

Mindenekelőtt fizikumának köszönheti karrierjét The Rock is. A neves pankrátor a Skorpiókirállyal robbant be a filmvilágba, és sokan máris Schwarzenegger méltó utódjaként emlegetik. A filmsztárság felé vezető úton The Rock számára minden bizonnyal a Skorpiókirály folytatása jelenti a következő lépést - írja a USA Today.

Vin Dieselnek sem kell szégyenkeznie testi adottságai miatt, ám a 34 éves színész rövidfilmesként már intellektuális képességeit is bizonyította. A Pitch Black, a Halálos iramban című sikerfilmek után Diesel igazi kiugrási lehetőségének az XXX című filmet tartják. A stúdió reményei szerint az extrém sportokat űző versenyzőből kémmé kiképzett Diesel kalandjai akár több folytatást is megélhetnek.

Ledgerre romantikus akcióhősként számítanak

Paul Walker

Szintén a szőke szépfiú stílus megtestesítője az ausztrál Heath Ledger, aki Mel Gibson oldalán A hazafiban mutatta meg először oroszlánkörmeit. A 23 éves színész azóta szerepelt a Lovagregény című középkori akciótörténetben, amely nem aratott túl nagy sikert, ám a szakma végleg megjegyezte az ifjú Ledger nevét. Heath legközelebb az ausztrál népi hős Ned Kelly bőrébe bújik a népszerű legenda modern feldolgozásában.

Korábban:
Az akciófilmek Diesellel működnek

Nézze otthon a karosszékből!
Lara Croft - Tomb Raider

Fórum:
Ki a legnagyobb sztár Hollywoodban?