Végre a magyar mozikban a Traffic

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nézze meg a Traffic előzetesét!

SPI InternationalSteven Soderbergh mozija, a Traffic a kábítószer-kereskedelem világába kalauzolja el a nézőt. A három párhuzamosan futó, és néha összeérő történetszál minden szereplőjének élete a drog körül forog. Van, aki kereskedik vele, és van, aki a harcol ellene. Javier Rodriguez (Benicio Del Toro Oscar-díjas alakítása) és Manolo Sanchez (Jacob Vargas) az utóbbiak közé tartozik. Mindketten a mexikói rendőrség oszlopos tagjai, akik a titokban az egyik drogkartellel együttműködő Salazar tábornok parancsnoksága alatt dolgoznak a határterületen. A két zsaru naponta szembesül a hatalom és a pénz kísértésével, s bár sokáig ellenállnak, végül behódolnak, s ezért súlyos árat kell fizetniük.

SPI InternationalEzzel párhuzamosan Ohio Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája, Robert Wakefield (Michael Douglas) fontos megbízást kap az elnöktől: őt nevezik ki az USA drogellenes harcának első emberévé. A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül. A siker érdekében Wakefield éppen a kettős játékot űző Salazarral állapodik meg a mexikói drogkartell elleni együttes fellépés reményében. A kemény politikus azonban a kudarcos megállapodás mellett otthon is komoly problémák várják. Wakefield tinédzser lánya (Erika Christensen) egyre súlyosabb kábítószer-függőségben szenved, és úgy tűnik, már szülei sem tudnak rajta segíteni.

A harmadik szál San Diegóban játszódik, ahol Montel Gordon (Don Cheadle) és Ray Castro (Luis Guzman) ügynökök a hírhedt Obregon drog-maffia leleplezésén fáradoznak. A középszintű kábítószer-kereskedő, Eduardo Ruiz (Miguel Ferrer) lebuktatásával jó üzletet kötnek, mert a letartóztatott férfi hajlandó tanúskodni a felső körökben mozgó, gazdag drogbáró, Carlos Ayala (Steven Bauer) ellen. Carlos letartóztatása megdöbbentő hír a férje illegális tevékenységéről mit sem sejtő feleségének, Helenának (Catherine Zeta-Jones), aki éppen második gyermeküket várja. Az új helyzetben az asszony pillanatok alatt szörnyű helyzetbe kerül: az egyik oldalról férje cinkosai fenyegetik, míg a másikon Gordon és Castro ügynökök tartják megfigyelés alatt. A kétségbeesett asszony Arnie Metzger (Dennis Quaid) ügyvéd segítségét igénybe véve Helena megfogadja, hogy kiszabadítja férjét, és megvédi gyermekei biztonságát - még azon az áron is, hogy ő folytatja férje vállalkozását.

SPI InternationalSoderbergh a rendezői feladatok mellett az operatőri munkát is magára vállalta. A filmért Oscar-díjjal kitüntetett alkotó csaknem az egész mozit kézi kamerával vette fel. "Azt akartam, hogy a néző úgy érezze, hogy közvetlenül előtte, szinte a szeme láttára történik minden. Ennek sajátos esztétikája van, nem kelt mesterkélt, túlzottan csiszolt benyomást. A három történetet a látvány szempontjából is jól megkülönböztethető módon akartam megjeleníteni. Ezt a színek, fényszűrők, kontrasztok és a színtelítettség különböző kombinációival értem el" - nyilatkozta Soderbergh, aki a Szex, hazugság, video című munkájával robbant be a filmvilágba, és azóta olyan filmekkel aratott sikert, mint a Mint a kámfor, az Erin Brockovich vagy az Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi.

A rendezés mellett a Traffic szereplőgárdájának kiváló teljesítménye érdemel említést. A mexikói zsarut alakító Benicio Del Toro szinte minden lehetséges díjat begyűjtött alakításáért, de az eddig elsősorban kommersz filmekben remeklő Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas és Dennis Quaid teljesítménye is figyelemre méltó. Külön említést érdemel a kábítószer-ellenes ügyosztály nyomozójának szerepében parádézó Don Cheadle, aki azóta Soderbergh egyik kedvenc színészeként az Ocean's Elevenben is feltűnt.

A magyar közönség a Traffic című filmet május 30-tól tekintheti meg, a magyar piacon ezzel a mozival debütáló filmforgalmazó, az SPI International jóvoltából.

Korábban:
Amerika új kedvencei kaszinót rabolnak

Ajánlat:
Michael Douglas hivatalos oldala

Nézze otthon a karosszékéből!
Blöff Benicio Del Toróval

Fórum:
Mozimánia!!!