Tarantino a fej nélküli tinédzserről készít filmet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A jelenleg Uma Thurmannel a Kill Bill című moziját forgató Tarantino a Mortot producer partnerével Lawrence Benderrel és közös cégükkel, a Band Aparttal fogja készíteni, a koproducer a Madonna tulajdonában lévő Maverick Films lesz.

Mort figuráját az egykori Marvel Comics író Larry Hama találta ki, kifejezetten azért, hogy majd megjelenjen a mozivásznon is. A vonatbalesetben fejét elvesztő antihős tinédzser történetét azonban az X-Men, a Sam Raimi-féle Spiderman és Ang Lee-féle Hulk fősodorbeli képregények moziadaptációi mellett a Marvel túl sötétnek és kockázatosnak találta. Mindössze négy kiadást ért meg a Mort-sorozat, de ez elég volt ahhoz, hogy kultusza kerekedjen.

Sok évvel később Steven Spielberg és Robert Zemeckis vásárolta meg a könyvek megfilmesítési jogát Hamatól, a projekt azonban fiókba került. Végül megjelent a görög származású Dean Paras, aki sok visszakozó elődjével szemben elvállalta a rendezést.

Paraskevopoulos ugyanazt a forgatókönyvet fogja használni, amit Zemeckis íratott Jim Cooperrel. A fejetlen Mortot minden valószínűség szerint Elijah Wood fogja alakítani, míg barátnőjének szerepére a Lolitaként ismertté vált Dominique Swain a legesélyesebb.