A Sony Pictures kasszát robbanthat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nagy várakozással tekint a nyár el a Sony Pictures, amely idén elsősorban három szuperprodukciójával próbálja becsalogatni a nézőket a moziba. Az első rész sikerén felbuzdulva a producerek tovább fűzik a sötét zsaruk kalandjait, illetve újabb megpróbáltatások elé állítják Stuart Little-t, a kisegért. A cég legnagyobb várakozással kísért bemutatójának azonban a Pókember-mozi ígérkezik, amelynek bevételei egyes szakértők szerint a Warner Bros. Batmanjének sikerét is felülmúlhatja.

A bombasikerek mellett számos meglepetésfilmmel is nagyot kaszálhat a Columbia. A Sátánkával alaposan melléfogott Adam Sandler a klasszikus Mr Deeds Goes to Town remake-jétől, a Mr Deedstől várja a "hollywoodi rehabilitációt". A Sony titkos favoritja lehet még a Wayne's Worldből ismert Dana Carvey komédiája, a The Master of Disguise, az Angyali szemekkel bukott Jennifer Lopez új thrillerje, az Enough illetve a szuper akciókkal tarkított XXX című mozi, amelynek elkészítésére a Halálos iramban már együtt dolgozó Rob Cohen és Vin Diesel fogott össze. "Soha egyetlen stúdió sem vágott neki a nyárnak ehhez hasonlóan erős filmkészlettel. Minden szuperprodukciójukat idén nyárra sűrítették be" - nyilatkozta Paul Dergarbedian, filmes szakember.

A Sony nem először kísérli meg a nyári kasszarobbantást. 1997-ben a Men in Blacknek, Az elnök különgépének és az Álljon meg a nászmenet!-nek köszönhetően a stúdió év végére 1,26 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el. Ezt a sikert az elmúlt négy évben nem sikerült megismételni, és a Sony leszakadt a bevételi listákat uraló Warner Bros., Disney és Universal mögött. Az olyan kolosszális bukásokat, mint a Final Fantasy és az Ali, a Sony csak a Stuart Little, a kisegér és az Apafej sikerével tudta orvosolni.

A tavalyi év legnagyobb sikerének szánt A hazafi című Mel Gibson-mozi sok pénzt hozott ugyan a konyhára, de a versengésben alaposan alulmaradt a konkurenciával, a George Clooney főszereplésével készült Viharzónával szemben. Míg a hős tengerészek küzdelme 182 millió dollárt jövedelmezett, addig A hazafi készítőinek be kellett érniük 113 millió dollárral - adta hírül a The Age című internetes újság.

A Sony idén biztosra akart menni. A komoly reklámkampánnyal kísért Pókember minden bizonnyal beváltja a hozzáfűzött reményeket. A képregényadaptáció főszerepeire Tobey Maguire-t, Kirsten Dunstot és Willem Dafoe-t szerződtette a korábban elsősorban horrorfilmekkel hírnevet szerzett Sam Raimi. A stúdió eddig egyedülálló módon már a bemutató előtt megállapodott a sztárokkal a mozi folytatásáról, amelyet a tervek szerint jövőre kezdenek forgatni.

Hosszú készülődés előzte meg a Men in Black folytatását, mivel sem a főszereplők, Will Smith és Tommy Lee Jones, sem a rendező, Barry Sonnenfeld nem akart kapkodni, és kivárták a megfelelő forgatókönyvet. A használható szkript megszületése mellett valószínűleg az is közrejátszott a második rész elkészítésében, hogy a sokáig vonakodó Smith az utóbbi időben csak bukásokhoz adta a nevét (Wild Wild West, Bagger Vance legendája, Ali), és szüksége volt már egy igazi kasszasikerre.

A gyermekközönség új kedvencének számító Stuart Little is visszatér a vászonra. A kisegérnek az eredeti változatban ismét Michael J. Fox kölcsönzi a hangját (a magyar szinkronban Rudolf Péter működött közre), sőt az alapstábhoz csatlakozik még Melanie Griffith és James Woods is.

Korábban:
A Pókember tiszteleg a hősök előtt
New York már felkészült a Pókemberre


Ajánlat:
A Pókember-mozi honlapja
Sam Raimi-oldal
A Stuart Little 2. honlapja
A Men in Black 2. honlapja
A Mr. Deeds honlapja

Fórum:
Negatív szereplők és antihősök

Könyvajánló:
Szuperhősök