Reno kedvéért kellett Tokióban forgatni

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Jelenet a filmből

A Taxi 2 után újra japán témához nyúltak. Mi volt ennek az oka? Ön vagy Luc Besson szeretett bele a szigetországba?

- Valójában Jean Reno szeretett volna Tokióban forgatni, mivel ő nagyon népszerű Japánban. Aztán Luc Besson megírta a forgatókönyvet, és végül szóltak nekem. Nagyon komplikált munka volt. Egyrészt a nyelvi nehézségek miatt, másfelől pedig azért, mert nem kaptunk forgatási engedélyt. Apró jelenetenként tudtuk csak felvenni a köztereken játszódó részeket. Gyorsan be kellett rendezni a helyszínt, egy elsötétített kisbuszban odacsempésztük a színészeket, de borzasztó gyorsan odasereglettek az emberek, és félbe kellett szakítani a felvételt. Nagyon megerőltető volt mindenki számára.

- Nem érkezett negatív visszajelzés önökhöz amiatt, hogy a Taxi 2-ben alaposan kifigurázták őket?

- Nem, nagyon szerették a filmet és a mostani Wasabit is.

- Egyre általánosabbá válik az a vélekedés, hogy egyes francia filmek a hollywoodi alkotások után próbálnak menni. Ez többek közt az akciójelenetekben bővelkedő Taxi-filmek kapcsán is felmerült. Egyetért ezekkel a véleményekkel?

- Semmiképp sem. Ezek vígjátékok, s a feltételezés úgy szól, mintha a vígjátékot Hollywoodban találták volna ki, pedig ez egyáltalán nem igaz. Ha például Tati, Funes filmjeire gondolunk, tisztán látható, hogy a vígjáték francia hagyomány.

- Mikor készül el a Taxi 3?

- Már leforgattuk a filmet, körülbelül jövő januárban mutatják be a Franciaországban.

Interjú a 8 nő cselekményét irányító Ludivine Sagnier színésznővel

Korábban:
Francia filmnapok - hatodszor

Ajánlat:
Wasabi hivatalos oldala
A filmnapok hivatalos oldala