Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A múmia első és második része az utóbbi idők legnagyobb kasszasikereinek számítottak. A Brendan Fraser főszereplésével készült mozi alkotói ezért döntöttek egy hasonló hangulatú, pörgős, az egyiptomi legendakört felelevenítő akciómozi mellett. A múmia-filmek rendezője, Stephen Sommers ezúttal csak íróként és producerként működött közre, míg a rendezést a Maszk "elkövetőjére", Chuck Russellre bízta.

A Skorpiókirály főszerepében a mozivásznon új arcnak számító, pankrátorként hírnevet szerzett The Rockot (Dwayne Johnson) láthatja a közönség. A filmben nyújtott teljesítménye alapján a kritikusok már is az új Schwarzeneggert látják a 30 éves izomkolosszusban - írja a CNN.

A Universal stúdió illetékesei szerint a film bevételei túlszárnyalják majd a mágikus 100 millió dolláros határt. A stúdióvezetők optimizmusát azonban nem támasztja alá, hogy az elmúlt héthez képest fele annyian fizettek be az akciókalandra, ráadásul a jövő héten mutatják be az év egyik legnagyobb moziszenzációjának igérkező, Pókembert, amely elorrozhatja a nézőket a Skorpiókirálytól. Az alkotók azonban már így is elégedettek lehetnek, hiszen a film már kitermelte a létrehozott látványvilághoz képest alacsonynak számító gyártási költségeket.

A filmet az amerikai premier után egy héttel, április 25-én mutatták be magyar mozik .

Ajánlat:
A film honlapja

Nézze otthon a karosszékből!
A múmia visszatér

Fórum:
Melyik film bemutatóját várod a legjobban?