Női focisták uralják az angol mozikat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Minden idők hetedik legjobb nyitóhétvégéjét produkáló angol filmje lett Nagy-Britanniában a Bend It Like Beckham című vígjáték. A mozi már az első hétvégén 2 millió fontos bevételt hozott. A történet főszereplője két 18 éves lány (az indiai származású Jess és barátnője, Jules), akik életüket arra teszik fel, hogy profi focisták legyenek. A szülők persze nem nézik jó szemmel lányaik törekvését, hiszen ők más életet szántak csemetéiknek.

A Bend It Like Beckham bevétele túlszárnyalta az Oscar-díjas Szerelmes Shakespeare (1,8 millió font az első hétvégén), vagy a hatalmas közönségsikert aratott Alul semmi (1,5 millió font) és Billy Elliot (1,5 millió font) bevételeit.

Az eddigi legsikeresebb nyitóhétvégét produkáló angol film kitüntető címét a Harry Potter és a bölcsek köve tudhatja magáénak, 16 millió fontos bevétellel. Az utóbbi évek angol filmes terméséből A világ nem elég (6,2 millió font), a Bridget Jones naplója (5,7 millió font) és a Csibefutam (3 millió font) emelkedik még ki - adta hírül az Ananova internetes újság.

Korábban:
Hollywood is leforgatja a Focilázt

Fórum:
Ki a legjobb focista?

Nézze otthon a karosszékbő!
A világ nem elég