Giancarlo Giannini nyerte az olasz "Oscart"

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ermanno Olmi Il mestiere delle armi című filmje kilenc díjat nyert az idei David di Donatello díjátadón. A római gálán a filmet többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv kategóriában jutalmazták. A mozi a bátor katona, Giovanni De Medici történetét meséli el, aki V. Károly oldalán részt vett a pápa elleni háborúban.

A legjobb színész kategóriában a veterán olasz színész, Giancarlo Giannini diadalmaskodott. Giannini egy Down-kórban szenvedő férfit alakít a Ti voglio bene Eugenio című moziban. A legjobb színésznő díját Marina Confalone vehette az Incantesimo napoletano című vígjátékban nyújtott alakításáért.

Az olasz színjátszás egyik nagyasszonyának, Stefania Sandrellinek ezúttal a legjobb epizódszereplő díja jutott, míg a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Libero De Rienzót jutalmazták.

A legjobb külföldi film kategóriában a Coen testvérek Az ember, aki ott se volt című filmjét találták a legjobbnak. Életműdíjjal Franco Zeffirellit, és E. T. megalkotóját, Carlo Rambaldit tüntették ki - adta hírül a BBC.