Robin Williams a sötét korszakát éli

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Williams a Good Will Huntingban

Williams az utóbbi egy-két évben úgy döntött, hogy ideje szerepet váltani, és a sötétebb szerepek felé fordulni. Az új korszak első filmje a Death to Smoochy című alkotás, amelyben Williams egy olyan alkoholista műsorvezetőt alakít, aki egy gyermekprogram házigazdájaként keresi a kenyerét. A bizarr humorú filmet Danny De Vito rendezi, a főszerepeket pedig Williams mellett Edward Norton, Catherine Keener, Harvey Fierstein és maga a rendező játssza.

Még messzebbre merészkedik megszokott szerepkörétől Willams a Memento rendezőjének, Christopher Nolannek az új filmjében, az Insomniaban. A színész egy pszichopata gyilkost alakít, aki macska-egér harcba kezd a társát véletlenül meggyilkoló, és ezért bűntudatot érző nyomozóval. A zsaru szerepében Al Pacinót láthatja majd a közönség.

Williams, a pszichopata laboráns.

Robin Williams szerint egy színész karrierje szempontjából rendkívül fontos, hogy újra és újra képes legyen megújulni, amelyet elsősorban különböző karakterek megformálásával tud elérni. Az utóbbi időkben kiválasztott szerepeit pályája egy speciális időszakaként értékeli Williams, aki hamarosan vissza kíván térni a tőle megszokott pozitív hősökhöz. "Ez most az én sötét korszakom, de hamarosan elkezdődik a narancssárga időszak. Muszáj váltani, mert ha folyamatosan sötét alakokat játszol, akkor elmarad a meglepetés" - nyilatkozta Robin Williams az Ananova internetes újságnak.

Ajánlat:
Robin Williams oldal

Nézze otthon a karosszékből!
Apák napja

Fórum:
Mozimánia