Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dokumentumfilmes díj Almási Tamásnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kisfaludy András, a MADE ügyvezető alelnöke a díjátadón elmondta., hogy az elismerést a dokumentumfilmesek 2000-ben hozták létre, a szakmai közélet javítása, a szakmai színvonal emelése érdekében. Hozzátette: eddig nem fordult elő, hogy a szemlezsűri döntésével megegyezően, a filmes mustra fődíjas dokumentumfilmjéért ítéljék meg a Kamera-díjat. Idén ez máshogy alakult: a dokumentumfilmes szakma is Almási Tamás szemledíjas filmjét találta a legjobbnak - fűzte hozzá.

A Sejtjeink című alkotás mozis változata is készül már, az alkotó azonban a költségek miatt kénytelen volt a szemlén vetített 108 perces filmet 17 percnyi anyaggal lerövidíteni - hangzott el a díjátadáskor.

Kisfaludy András a dokumentumfilmes rendezők helyzetét elemezve kijelentette, hogy a szakmának megváltás lenne a filmtörvény. Jelezte: a jogszabály koordinálhatja majd a filmes alapítványok munkáját is, így reményeik szerint megszűnne az a helyzet, hogy az alkotók az év elején, pályázatokon elnyert pénzeikhez csak az év második felében jussanak hozzá.

Korábban:
A dokumentumfilmek háttérbe szorultak a szemlén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről