Seagal a guruja kedvéért felhagy a filmezéssel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Seagal évtizedek óta vonzódott a buddhizmushoz, ám az utóbbi időben hite szinte már fanatizmussá vált. Mukara nevű guruja elhiteti a színésszel, hogy alacsonyabb szinten fog reinkarnálódni - féreg vagy disznó képében születik újjá -, ha nem hagy fel az akció filmek készítésével. Seagal ezért úgy döntött, felrúgja a Dzsingisz kán, a Vér a holdon, Ragadd meg és törd össze és a Central Park hercege című filmekre kötött szerződéseit.

Nasso szerint Seagal teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal, s egyre inkább a Mukara vezette tibeti szekta, a Nying-Mo hatása alá kerül. Miután hatalmas összegeket adományozott nekik, megkapta a Tulka (reinkarnálódott láma) címet. Mukara azt tanácsolta neki, hogy a nirvána mihamarabbi elérése érdekében taszítsa el magától előző házasságaiból született gyermekeit, és szakítson meg minden kapcsolatot produkciós cégével.

- Mukara mindenbe beleszól. Elhiteti Stevennel, hogy tilos feketében járnia és fegyvert fognia - panaszolja Nasso. - Egy kicsit sajnálom is ezért. Nem tudom, félrevezették-e vagy egyszerűen kimosták az agyát. Még a valódi tibeti szerzeteseket is felháborította a dolog. Azt mondják, Stevennek nincsenek olyan képességei, amitől igazán Tulka válhatna belőle.

Nasso a Staten Island-i Richmond bíróságán nyújtotta be kártérítési keresetét, barátja, Seagal azonban egyelőre nem reagált a hírekre.