E.T. újra telefonál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A redigitalizált, kibővített rendezői változatoknak George Lucas teremtett divatot a húsz éves évfordulóra felújított Csillagok háborúja sorozattal. Természetesen Steven Spielbergnek is Lucas cége, az Industrial Light and Magic (ILM) segített átalakítani a klasszikus E.T.-t. A digitális technikának köszönhetően nem csak jobb minőségben láthatjuk újra a filmet, de változásokra, és új jelenetekre is számíthatunk.

Így például az egyik üldözési jelenetben fegyverek helyett rádiótelefonok, vagy éppen semmi sem lesz az üldözők kezében. Kathleen Kennedy szerint, aki az E.T.-től az A.I.-ig számos Spielberg film producere volt, a rendező megbánta, hogy puskákat rakott ebbe a filmbe. Utólag nevetségesnek érezte, hogy a rendőrök fegyverekkel indulnak a gyerekek után.

E.T. arca is megújul: a számítógépes technika révén kibővül arckifejezéseinek repertoárja. A szeptember 11.-i események miatt megváltoztatták Michael anyjának egy mondatát. A Halloweenkor esedékes jelmezválasztás során Mary nem azt mondja majd, hogy "nem öltözhetsz terroristának", hanem azt, hogy "nem öltözhetsz hippinek".

Két kimaradt jelenet is visszakerül a filmbe. Az egyikben E.T. és Elliot együtt fürdenek, a másikban pedig Gertie és Michael Halloweenkor az elveszett E.T. keresésére indulnak.

Spielberg még a film leghíresebb jelenetébe is belenyúlt, amikor a főszereplők a Hold előtt bicikliznek át. Néhány apró részleten változtattak - például a szél bele fog kapni a szereplők ruhájába, hogy az összhatás élethűbb legyen. A rendező az idegen lények űrhajóját is modernizálta a XXI. század elvárásai szerint.

(Forrás: Solaria.hu)