A Jégkorszak felforrósította Hollywoodot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Jégkorszak 48 millió dolláros bevételt könyvelhetett el amerikai nyitóhétvégéjén, és ezzel minden idők legjobb márciusi nyitányát produkálta. A Fox stúdió filmje az animációs filmek rangsorában is előkelő helyet vívott ki magának, hiszen csupán a kedvezőbb időpontban bemutatott Toy Story 2. és Szörny Rt. kezdett jobban a Jégkorszaknál.

A Jégkorszaknak pedig nem volt könnyű dolga. Az USA-ban ugyanis ezen a hétvégén mutatták be a népszerű Resident Evil komputerjátékból készült akciófilmet, és a Robert De Niro és Eddie Murphy nevével fémjelzett Showtime című filmvígjátékot. A két szuperfilm bevételei azonban alaposan elmaradtak a Jégkorszakétól. A Milla Jovovich főszereplésével készült Resident Evil 18, míg a Showtime mindössze 15 millió dollárt keresett a mozipénztáraknál.

A Jégkorszak három főszereplője egy kardfogú tigris, egy mamut és egy lajhár, akiket összekovácsol a nyakukba szakadt feladat: egy magára hagyott csecsemőt kell visszajuttatniuk törzséhez.

A film eredeti változatában olyan sztárok kölcsönzik hangjukat a nem mindennapi triónak, mint John Leguizamo, Denis Leary vagy az Amerikában rendkívül népszerű tévé komikus Ray Romano. A magyar szinkron is parádés szereposztást ígér. Sid a lajhár például Geszti Péter hangján szólal majd meg a magyar mozikban.

A film sikere alaposan meglepte a szakembereket, mivel ekkora bevétel igen ritka a tavaszi bemutatók esetében, hiszen a nagy durranásokra általában nyárig kell várni a tengerentúlon. A Fox szóvivője, Tom Rothman szerint a Jégkorszak annak köszönheti népszerűségét, hogy történetükkel minden generációt sikerült becsábítaniuk a mozikba - adta hírül a BBC.

Ajánlat:
A Jégkorszak honlapja

Nézze otthon a fotelből!
Toy Story 2 videókazetta

Fórum:
A 70-es, 80-as évek rajzfilmjei