A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Banditák
Színes amerikai vígjáték

A klasszikus Robin Hood-történet főhősei a jóképű, ellenállhatatlan Joe (Bruce Willis) és hipochonder partnere, Terry (Billy Bob Thornton) a vidék leghíresebb bűnözői, az "altató banditák", akiktől Oregontól Kaliforniáig a bankárok rettegnek - a lakosság viszont imádja őket. Nem csoda, hiszen igen eredeti trükkel jutnak nagyobb összegekhez: túszul ejtenek egy bankárt és a családját, megvacsoráznak velük, a házukban töltik az éjszakát. Majd reggel a bankárral együtt mennek dolgozni, és kirabolják a bankot, mielőtt az alkalmazottak megérkeznének. A gondtalan mindennapoknak természetesen egy gyönyörű nő (Cate Blanchett) vet véget, akibe mindketten menthetetlenül beleszeretnek. A filmet Barry Levinson (Az ifjú Sherlock Holmes, Bádogemberek, Esőember, Bugsyt, Jó reggelt, Vietnám!) rendezte.

A film hivatalos oldala
A film magyar oldala


Az igazság nevében

Színes, feliratos amerikai akciófilm

A szeptember 11-i események miatt dobozban tartott film fél évvel a tragédia után Magyarországra is megérkezett. A kényes témájú produkció főhőse Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger), a Los Angeles-i Tűzoltóság parancsnoka, aki egy reggel rendkívül katasztrófával találja szemben magát. Épp a családjával találkozik, amikor bomba robban egy közeli járműben, törmelékkel és üvegszilánkkal árasztva el a környéket. A robbantást az évtizedek óta tartó kolumbiai polgárháború hírhedt vezérének, El Lobónak, azaz a Farkasnak tulajdonítják. Gordy elveszíti szeretteit, ráadásul még a hivatalos megtorlás is elmarad: az FBI és a média pár hét múlva félreteszi az ügyet. Így Brewer maga indul Kolumbiába, hogy bosszút álljon a Farkason.

A film hivatalos oldala


Kiss Kiss (Bang Bang)
Színes, angol feliratos film

Stewart Sugg (Fast Food) új filmjében Felix, a hidegfejű bérgyilkos és az öt éves gyermek szellemi szintjén élő elmebeteg Buba kalandjaival ismerkedhetnek meg a mozizók. Félix - rendkívül sok pénzért - gondozóként kerül Buba mellé, azonban hamarosan megunja a beteg ember gyermeteg környezetét, és elhatározza, megmutatja Bubának, mi is az igazi élet. Persze minderről sajátos képet kap a világtól eddig elzártan élő Buba, ugyanisFélixszel mást sem csinálnak, mint cigarettáznak, whiskyt vedelnek, diszkóznak, és nőznek. A bajok természetesen akkor kezdődnek, mikor felbukkan egy régi ismerős Félix zavaros múltjából.


Szerelem utolsó vérig

Színes, magyar film

A nyolcvanas évek legendás filmjeinek - Szerelem első vérig, Szerelem második vérig - főszereplői Füge(Berencsi Attila) és Ágota (Szilágyi Marianna) újra visszatérnek a vászonra. A szakszofonosként megismert Füge jelenleg DJ egy maffia által üzemeltetett diszkóban. Az a problémája, hogy anyagilag függőségbe került a maffiával, és ezért kisebb-nagyobb ügyleteikbe őt is felhasználják. Ezért is utazik Szegedre. A vonaton véletlenül összetalálkozik Ágotával volt szerelmével, aki Olaszországba ment férjhez egy nyomozóhoz. A találkozás újra felébreszti régi vágyaikat…