Féltik E. T.-től az ausztrál gyerekeket

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

E. T. húsz év után ismét hazatelefonál. Spielberg lenyűgöző filmjét 20. születésnapja alkalmából világszerte újra láthatják a mozirajongók, köztük azok a gyerekek, akik most először láthatják mozivásznon a történetet.

Ausztráliában azonban a cenzorok megnehezítették a lurkók dolgát, hiszen a felújított film olyan besorolást kapott, mely szerint a 15 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel nézhetik meg az alkotást.

A döntés érdekessége, hogy a 20 évvel ezelőtti bemutató alkalmával a testület mindenki számára szabadon megtekinthetőnek nyilvánította a filmet - adta hírül az Ananova internetes újság.

A film forgalmazója, a UIP nem ért egyet a cenzorok döntésével, akik a durva nyelvezettel és a természetfeletti témával indokolják a szigorítást. "Nem hiszem, hogy bárkit meglepett, hogy egy földönkívüliről szóló filmben szó esik természetfeletti jelenségekről. A film nyelvezete pedig nem változott semmit a 20 évvel ezelőtti bemutatóhoz képest, amikor is a cenzorok a legenyhébb kategóriába sorolták az alkotást" - kritizálta a döntést a UIP szóvivője, és kijelentette, hogy fellebbeznek a számukra elfogadhatatlan döntés ellen.

Ajánlat:
A felújított film honlapja

Fórum:
Kedves (kedvenc) filmek

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
UFO - Misztikum és valóság