A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
Színes, feliratos amerikai krimi

Az 1960-ban Frank Sinatra és Dean Martin főszereplésével készült Rat Pack című film újragondolását az Oscar-díjas Steven Soderbergh rendezte. A történet kulcsfigurája Dapper Danny Ocean (George Clooney), az akciók embere. Kevesebb mint 24 órával a szabadlábra helyezése után már újabb terven töri a fejét. Három alapelvhez ragaszkodik: senkit nem bánt; csak olyantól lop, aki megérdemli; és úgy játszik, mintha nem lenne vesztenivalója.

Egy éjszaka Danny 11 tagú, specialistákból álló bandája megkísérel 150 millió dollárt elrabolni három Las Vegas-i kaszinóból, melyeket a kíméletlen vállalkozó, Terry Benedict (Andy Garcia) tart kézben, aki mellesleg Danny volt feleségével, Tess-szel jár (Julia Roberts). Véletlen egybeesés vagy motiváció? Csak Danny tudja biztosan. A pénz megszerzéséért kockáztatja az életét és a lehetőséget, hogy kibéküljön Tess-szel.

Ajánlat:

A film hivatalos oldala

Amélie csodálatos élete
Színes, szinkronizált francia film

Amélie gyermekkorában hatalmas tragédiát élt át. Édesanyjára zuhant egy magát a Notre Dame-ból levető öngyilkos. Anyja elvesztése után a lány magára maradt, mert apja minden idejét házi kedvencével, egy kerti törpével tölti. Amélie kortársai között sem találhatott vigaszra, mert állítólagos szívbetegsége miatt nem mehet gyerektársaságba.

Elszigeteltként végigélt gyermekkora miatt Amélie felnőttként másként látja a világot, mint a többség. Figyel a részletekre, és mindenkiben megleli a jót, a szeretni valót. Pincérnőként fura emberekkel találkozik: a festővel, aki újra meg újra megfesti Renoir egyik remekművét, vagy a zöldséges fiát, aki kegyetlen apja elől a zöldségek imádatába menekül.

Az érdekes emberek kavalkádjában Amélie a szerelemre is rátalál, Nino, a motoros futár személyében. A fiú érdekes hóbortnak hódol. Fotóautomatákból gyűjti össze idegen emberek arcképeit. A lány rajongását Nino kezdetben nem viszonozza, ám a barátok segítségével végül kitárja szívét Amélie felé.

Jean-Pierre Jeunet lenyűgöző felnőtt meséje a fesztiválok egyik legnagyobb kedvenceként elnyerte az Európa-filmdíjat, és több kategóriában Oscar-díjra is jelölték.

Ajánlat:

A film hivatalos odala


Ének a csodaszarvasról
Színes magyar rajzfilm

Jankovics Marcell alkotása a címben jelzett, nép- és honalapítást "megéneklő" monda rajzfilmes feldolgozása 4 részben. A történet alapjául a csodaszarvasmondák különböző változatai szolgálnak, kibővítve a rokon népek mítoszainak ide illő elemeivel, őstörténetünk és korai történelmünk kapcsolódó eseményeivel.

A film kísérőszövegei, párbeszédei, de dalszövegei is egykorú források, krónikák, fennmaradt mítoszok és énekek idézetei, vagy azok szövegein alapulnak. Nyelvezete a történet előrehaladásának sorrendjében a magyar nyelv változását, gazdagodását követi.