Gilliam nem mond le a Don Quijote filmről

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Terry Gilliam egyike minden idők legeredetibb rendezőjének. A Brazil, a 12 majom és a Halászkirály legendája című filmek alkotója évek óta tervezi, hogy filmet készít Don Quijote kalandjairól.

A rendező már többször nekifutott a projektnek, és tavaly már úgy tűnt, hogy elindulhat a forgatás. Ám a Don Quijote szerepére kiszemelt világhírű francia színész, Jean Rochefort megbetegedés miatt végül le kellett állítani az előkészületeket. Gilliam a várakozás miatt ráadásul a megfilmesítés jogát is elvesztette, így mindenki biztos volt abban, hogy a film sorsa megpecsételődött - adta hírül a Screendaily című internetes újság.

Gilliam azonban nem adja fel. A rendező most befektetőket keres, hogy újra neki láthasson a munkának. Tervei szerint a korábban elfogadott szereposztásban forgatná le a mozit, azaz Rochefort mellett Johnny Depp és Vanessa Paradis játszaná a film főszerepeit. "Ez egy nagyszerű szereposztás. Továbbra is ebben gondolkodók" - nyilatkozta Gilliam.

A Don Quijote film körüli bonyodalmakról és a félbeszakított forgatásról Lost in La Mancha címmel Gilliam dokumentumfilmet készített, amelynek premierjére a Berlini filmfesztiválon került sor.

Ajánlat:

Terry Gilliam rajongói oldal

Fórum:

A spanyolok többsége normális szerintetek?

Könyvajánló:

Miguel De Cervantes Saavedra: Az elmés nemes Don Quijote De La Mancha

Miguel De Unamuno: Don Quijote és Sancho Panza élete