Új német filmek az Örökmozgóban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A február végéig tartó sorozat első darabja, a Max Färberböck rendezte Aimée és Jaguár 1943-ban, Berlinben játszódik. Az alkotás Erica Fischer számos nyelvre lefordított önéletírásából készült. Maria Schrader, valamint Juliane Köhler a filmben nyújtott alakításáért az 1999. évi Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat kapott.

Szintén érdekes élménynek ígérkezik A rendőrnő című film, melynek helyszíne Rostock egyik külvárosa. Főszereplője, Anna az NDK-s időkből megmaradt lepusztult lakótelepi körzet rendőrségén kezd dolgozni azzal a naív hittel, hogy munkája során segíthet az embereken. Andreas Dresen alkotását vasárnap tűzik műsorra.

A szemlén látható lesz az Emil és a detektívek című Erich Kästner regény legújabb filmváltozata, melyet Franziska Buch rendezett. A forgatókönyvet is jegyző alkotó az ezredforduló modorában modernizálja a történetet.

Werner Herzog is képviselteti magát Kedvenc ellenségem című munkájával, melyben egykori művésztársára, az 1991-ben elhunyt Klaus Kinski színészre emlékezik.

A kísérlet című fájdalomküszöböt súroló pszichothriller megtörtént eseményeken alapul. Elég erős vagy? - tartalmazza egy rejtélyes szövegű újsághirdetés, tudományos kísérlethez jelentkezőket keresve. Mivel a felhívás nagy pénzzel kecsegtet, a csapat hamarosan összeáll, noha az önkéntesek a feladatot csak a későbbiekben tudják meg.

Szerepel még a mustrán többek közt a be.angeled című film, mely nyolc, mozaikszerűen kapcsolódó történet füzéréből álló, s a 2000-es berlini Love Parade-n forgatták.

Ajánlat:
Örökmozgó

Fórum:
Minden, ami film

Könyvajánló:
Csala Károly - Veress József: Filmkalauz