A The Others tarolt a Goya-díjátadón

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A 27 éves feltörekvő filmrendező, Alejandro Amenabar filmje a The Others a 15 jelölésből nyolcat díjra váltott a Goya-díjátadón. A Nicole Kidman főszereplésével készült misztikus thrillert többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv kategóriában díjazták.

A filmre zúduló díjözönt ellentmondásosan fogadta a spanyol filmes szakma, mivel a The Others című filmet nem tekintik igazán spanyol produkciónak. A mozit ugyan spanyol pénzből finanszírozták, ám angolul beszél, és produceri teendőket Tom Crusie látta el.

A thriller a II. világháború alatt játszódik egy kísértet-lakta angliai villában. A film főhőse napfényre allergiás gyermekeivel költözik be a rejtélyes házba, ahol hamarosan megjelennek a kísértetek.

A film sikere ellenére Kidman lecsúszott a legjobb színésznőnek járó díjról, amit végül Pilar Lopez de Ayala kapott meg Ferdinánd király és Izabella királynő lányának, Juanának a megformálásáért.

A legjobb színésznek járó díjat az idén Eduard Fernandez érdemelte ki. Fernandez egy bizarr kalandokba keveredő orvost játszik a Fausto 5.0 című krimiben - adta hírül a BBC.

Korábban:

Kidman az idei év sztárja

Ajánlat:

A Goya-díj rövid története

Fórum:

Élet a halál után, avagy léteznek-e szellemek?

Könyvajánló:

Szellemtörténetek