A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Csúcsformában 2
Színes, amerikai akciófilm

Lee felügyelő (Jackie Chan), a hongkongi rendőrség oszlopos tagja és a nagydumájú Los Angeles-i zsaru, James Carter (Chris Tucker) Hongkongban akarják eltölteni megérdemelt szabadságukat. Carter egy kínai-angol szótárral felfegyverkezve alig várja, hogy belekóstoljon a város kínálta egzotikus örömökbe. Ám alighogy belemerülnének ketten a vakációba, bomba robban az amerikai nagykövetségen.

A támadásban két ügynök meghal - történetesen éppen azok, akik egy többmilliós ügyletet lebonyolító pénzhamisító banda után nyomoztak. A helyi rendőrség egy menő építészt, az elegáns és agyafúrt Ricky Tant (John Lone) sejti a támadás mögött Az eset felgöngyölítésével - Carter legnagyobb bosszúságára - Lee felügyelőt bízzák meg, aki ráadásul személyes ügynek tekinti az akciót.

A Csúcsformában első része 1998 szeptemberében meglepő sikerrel nyitott az amerikai mozikban, majd világszerte hasonló rokonszenvvel fogadták. Erről tanúskodik a mozi 250 millió dolláros összbevétele. Az életveszélyes kaszkadőrmutatványok és a szemérmetlen humor jól eltalált elegye kellően vonzónak bizonyult: a film után új szelek kezdtek fújni az akciófilmek műfajában. A siker legfőbb záloga persze a két főszereplő volt: az ázsiai szupersztár Jackie Chan, aki 12 év után szerepelt újra amerikai produkcióban, valamint a mellette még újoncnak számító ifjú tehetség, Chris Tucker, az 1997-es Pénz beszél című kasszasiker felfedezettje.

Ajánlat:

A film honlapja

Korcs szerelmek
Színes, feliratos mexikói filmdráma

A mexikói film három szereplőjének életét tulajdonképpen egyetlenegy sorsfordító jelenet fogja össze, amelynek során mindegyikük élete gyökeresen megváltozik. A csóró, de jószívű Octavio, a csodaszép, parfümreklám által népszerűvé vált modell, Valerie és a kukázásból élő Szakáll sorsa egy szerencsétlen baleset következtében találkozik.

A rendező, Alejandro González Inárritu már a film elején megmutatja a balesetet, ám a három különböző magyarázatot csak később adja meg a történtekre. Inárritu szépen-lassan felfedi a szereplők baleset előtti és utáni életét, bemutatva ezzel szerencsétlenségük, esendőségük, jó és rossz döntéseik következményét.

A rendezőre jól láthatóan nagy hatással volt Tarantino Ponyvaregénye, ám szereplői ízig-vérig mexikói karakterek, bizonyítva ezzel, hogy nemcsak Esmeraldák és José Armandók élnek a közép-amerikai országban.

Korábban:

Korcs szerelmek

Ajánlat:

A film honlapja

Valami Amerika
Színes magyar filmvígjáték

Herendi Gábor, a sikeres reklámfilmrendező első nagyjátékfilmjének főszereplője, Tamás (Pindroch Csaba) a nagy amerikai álom bűvkörében él, filmet akar készíteni. Pénze persze nincs, ám ekkor a semmiből fölbukkan a nagy megmentő, egy Amerikába szakadt hazánkfia, Alex (Szervét Tibor), aki tőkéjével beszállna a filmbe.

Ám a pénz még így sem elég a mozira. A maradék lóvé előteremtése Tamás bátyjára, a yuppie életmód hazai képviselőjére hárul. Ákos (Szabó Győző) nem válogat a módszerekben, és gazdag szépasszonyok hálószobájában néz befektetők után. A filmből persze nem hiányozhatnak a nők. A buta szőke (Oroszlán Szonja), az aranyos értelmiségi (Ónodi Eszter) és a temperamentumos vadmacska (Liptai Claudia) alaposan bekavarnak a "fiúk dolgába".

A hollywoodi komédiák mintájára készült filmvígjáték klipszerű vágásaival és tökéletes hangzásával a multiplex-generációt célozza meg. Az alkotók reményei szerint a tehetséges fiatal színészek méltó vetélytársai lesznek az amerikai sztároknak, és bizonyítják: van igény a magyar közönségfilmre.

Ajánlat:

A film honlapja