Az idei év nagy durranásai

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Klónok támadása bukására senki nem merne fogadni. Ha csak az elvakult rajongók és családtagjaik nézik meg az új részt, a takarékosságáról híres rendező már akkor is hátradőlhet a karosszékében. Ráadásul az új epizódról kiszivárgott információk szerint a mozi sokkal látványosabb és akciódúsabb lesz, mint a sokak számára csalódást okozó Baljós árnyak.

Az elmúlt évek egyik legváratlanabb sikerfilmje, az Austin Powers immár harmadik epizódjánál tart. Mike Myers idióta kémtörténete egyelőre cím nélkül várja a júliusi amerikai premiert, mert a James Bond-filmek jogtulajdonosa az MGM nem járult hozzá a Goldmember cím használatához. A vígjáték készítőinek azonban nem csak a címválasztással gyűlhet meg a bajuk. Könnyen lehet, hogy a nézők harmadszorra már nem lesznek kíváncsiak Mike Myers kémparódiájára.

Hasonlóképpen kockázatosnak tűnik a Pókember mozi, amelyre sokak szerint az Egyesült Államokat ért terrortámadás miatt nem vonzza majd a nézőket a moziba. A főszerepet játszó Tobey Maguire kiválasztását is sokan megkérdőjelezték, mondván, nagyobb húzónevet kellett volna szerződtetniük Peter Parker szerepére. A filmet gyártó Columbia mindenesetre bízik a sikerben, és már tárgyal a fiatal színésszel a folytatásról.

A Columbia a Pókember mellett idén a Men in Black második részével akar kaszálni. A sokáig halasztgatott projekthez végül sikerült ismét megnyerni Will Smitht és Tommy Lee Jonest. A sötét napszemüveges duóhoz egy földonkívüli szépség szerepében Lara Flynn Boyle csatlakozik, aki a Föld megsemmisítésére tör. A film sikere nem borítékolható, ám ha a forgatókönyv megüti az első rész színvonalát, úgy bizakodhatnak a producerek.

A New Line Cinema a legdinamikusabban fejlődő stúdióként, az AOL-Time-Warner csoport tagjaként az Austin Powers mellett két nagy dobással próbál minél több nézőt becsábítani a moziba. Decemberben mutatják be A Gyűrűk Ura második epizódját, amely minden bizonnyal hasonló eredménnyel zár majd, mint A Gyűrű szövetsége. Emellett visszatér a vászonra Penge (Wesley Snipes) is, amelynek első része a vámpír- és az akciófilmek sikeres ötvözeteként meglepően sok pénzt hozott a stúdió konyhájára. A Prágában forgatott második rész számos új karakterrel bővül, és a New Line reményei szerint még az első epizód sikerét is felülmúlja.

Ha kasszasikerekről esik szó, akkor sohasem szabad megfeledkezni Mr. Steven Spielbergről, aki idén Hollywood másik sikergyárosával, Tom Cruise-zal fogott össze a Minority Report című futurisztikus thriller kedvéért. A film forgatása nem volt konfliktusmentes, ám az eredmény valószínűleg a megszokott Spielberg-színvonalat hozza, így a sci-fit gyártó Foxnak és Dreamworksnek busásan megtérül majd a mozi gyártási költsége.