A hét filmbemutatói

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vanília égbolt

Színes, szinkronizált amerikai romantikus thriller

Egy gazdag aranyifjú (Tom Cruise) beleszeret legjobb barátja gyönyörű spanyol kedvesébe (Penelopé Cruz). Másnap azonban súlyos autóbaleset éri, melynek következtében arca irtózatos módon eltorzul. A baleset nem volt véletlen. A kocsit főhősünk ex-barátnője (Cameron Diaz) vezette, aki tudatosan kormányozta az autót a fának.

Az egykoron jóképű férfi élete teljesen megváltozik. Torz arcát elrejtené a világ elől, ám ekkor váratlanul rátalál a szerelemre. A nő, akit balesete előtt kinézett magának, viszonozza érzelmeit. Ráadásul doktorai is felélesztik a reményt, megígérik, hogy visszakaphatja régi arcát. Boldogsága azonban nem tart sokáig, mert szépen lassan rádöbben, hogy életének irányítása teljesen kicsúszott a kezéből.

Tom Cruise a Vanília égboltban már másodszor dolgozik együtt a film rendezőjével, Cameron Crowe-val. Első közös munkájukat, a Jerry Maguire-t siker koronázta, a filmet több Oscar-díjra is jelölték. Az összeszokott páros ezúttal egy 1997-ben elkészített spanyol romantikus krimi, a Nyisd ki a szemed újraforgatására vállalkozott, megtartva az eredeti film női főszereplőjét, Penelopé Cruzt. A film újragondolása a legtöbb kritikus szerint nem tett jót a mozinak, ám még így is izgalmas és fordulatos szórakozásnak tartják Tom Cruise legújabb húzását.

Ajánlat:

A film hivatalos oldala



Ellenséges terület


Színes, feliratos amerikai háborús akciófilm

Chris Burnett (Luke Wilson) őrmester nem túl boldog, amikor felettesei a boszniai hadszíntérre vezénylik. A fiatal katona pilóta, aki repülni szeret, nem háborúzni. Felettese Reigart admirális (Gene Hackman) más elveket vall, ő a háborúért él, így állandó összetűzéseik elkerülhetetlenek.

Burnettet és társat az ellenség állásainak felderítésére szolgáló rutinrepülés alatt találat éri. A fiúk katapultálnak, ám csak Burnett ússza meg ép bőrrel a balesetet. Társát a szerbek elkapják és kivégzik. Burnett egyedül marad az ellenséges területen, és a mentőcsapatra vár. A politika azonban késlekedik, így a fiatal katona csak az admirálisra számíthat. Reigart nem is tétlenkedik, mindent elkövet, hogy "kihozza fiát a pokolból".

Az Ellenséges terület beleillik a hollywoodi háborús filmeknek abba az új vonulatába, amelyek már nem nyúlnak vissza a II. világháborúig, hanem a közelmúlt katonai akcióit dolgozzák fel. A profi speciális effektusok mellett Gene Hackman játéka érdemel említést, aki már többször bizonyította, hogy hitelesen mutat egyenruhában.

Ajánlat:

A film hivatalos oldala