A walesi démon bevette Hollywoodot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A walesi Swansea-ben született Catherine számos tévéfilmben játszott, mielőtt hollywoodi karrierje beindult volna. Szerencséjét a Titanic című tévéfilmnek köszönheti, ebben az alkotásban figyelt fel rá Steven Spielberg, aki producerként épp női főszereplőt keresett a Zorro álarca című filmhez. Az álarcos hős feltámasztása hatalmas siker lett, és ez megnyitotta a kapukat a törekvő színésznő előtt.

Következő filmjében Catherine Sean Connery oldalán domborított. A Briliáns csapda című krimiről elsősorban Zeta-Jones idomai miatt írtak a kritikusok. Felejthetetlen az a jelenet, amelyben Catherine feszülő fekete ruhájában a nagy rablásra tréningezik. A színésznő macskaügyességgel fickándozik a lézersugarak között, a teljesen felcsigázott Connery nagy örömére.

Catherine szépségére a Hollywood egyik legnagyobb csábítójaként ismert Michael Douglas is felfigyelt. A sajtó kezdetben múló románcnak gondolta a kapcsolatot, amelyből végül házasság lett. Az őszülő halántékú színész teljesen Catherine hatása alá került. Douglas nem adott úgy nyilatkozatot, hogy ne zengett volna dicshimnuszokat szerelméről.

Az újságírók azonban kevésbé kedvelték Mrs. Douglast, és azzal vádolták meg, hogy csak a karrierje érdekében házasodott össze a színésszel. Zeta-Jones a vádakra meglepő őszinteséggel reagált. A színésznő elismerte, hogy rendkívül fontos számára a karrierje, és ennek minden bizonnyal jót tesz Douglas hírneve és segítsége is, ám szerelme ettől még őszinte férje iránt.

Ennek ékes bizonyítékaként Catherine gyermeket szült a férfinak. A friss szülők kezdetben minden energiájukkal a kis Dylanre koncentráltak. A család idilli boldogságról a legnagyobb magazinok a címlapon számoltak be. Ám pár hónap elteltével Catherine visszakívánkozott a filmvászonra. A sztárokkal teletűzdelt Amerika kedvenceiben negatív szerepkörben is bizonyíthatott.

Zeta-Jonest azonban nem olyan fából faragták, hogy sokat üljön a babérjain. Catherine Richard Gere és Reneé Zellweger oldalán forgatja a Chicago című népszerű musical filmváltozatát, 5 millió fontos gázsiért. A színésznőnek azonban sikerült még ennél is feljebb srófolni az árfolyamát. A walesi szépség a napokban írt alá egy szerződést, amelynek értelmében 9 filmért 54 millió font üti a markát. Ezzel a gázsijával Catherine kiérdemelte a legjobban fizetett brit színésznő címét.

A 32 éves színésznő új filmtervei között számos nagyszabású produkció szerepel. Biztosnak látszik a Zorro folyatásának elkészítése, amelyben ismét Antonio Banderas és Anthony Hopkins oldalán szerepelne. Szintén az utolsó fázisnál tart a Montgomery Clift életéről készülő Monty című alkotás, amelyben Zeta-Jones a fiatal Elizabeth Taylor bőrébe bújna.

Catherine emellett az álomváros két legnagyobb machója, George Clooney és Russel Crowe új filmjeiben is a kamera elé állhat. A Vészhelyzet egykori dokijával az Intolerable Cruelty című filmben, míg a Gladiátor sztárjával a Greek Fire-ben szerepelne együtt. Ez utóbbi film a görög milliárdos Aristotle Onassis életét dolgozza fel. Zeta-Jones az üzletember egykori szerelmét, a világhírű operaénekesnőt, Maria Callast keltené életre a filmben.

Zeta-Jones a szuperprodukciók mellett a kis költségvetésű független filmekhez sem marad hűtlen. A színésznő saját produkciós cége, a Milkwood egy meleg rögbiedzőről tervez filmet Coming out címmel.

Az elfoglalt Catherine többször úgy nyilatkozott, hogy Douglasszel szeretnének egy kistestvért is Dylannek. A jövőbeli terveket elnézve azonban úgy tűnik, a baba-projektet egy időre el kell halasztania a színésznőnek. A tervbe vett alkotások leforgatása ugyanis még hollywoodi tempóban is legalább három évet vesznek el a színésznő életéből.

Ajánlat:

Catherine Zeta-Jones honlap