Még lehet jelentkezni a Mediawave-re

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány január 20-ig várja a jelentkezéseket. Nevezni 1999 után celluloidra forgatott filmmel, továbbá elektronikus hordozóra készült alkotásokkal, televíziós dokumentum-, és játékfilmekkel lehet.

A fesztivál évek óta felkarolja azokat az alkotásokat, amelyek a kis népek, továbbá a szellemi, az életmódbeli, a vallási, a zenei kisebbségek problémáival foglalkoznak. Porlepte dobozok elnevezéssel olyan filmek is nyilvánosságra kerülnek, amelyek elkészültük után gazdasági vagy politikai okokból dobozban maradtak.

A fényírók idei fesztiváljának Győrön kívül egyebek között Kapuvár, a szlovákiai Dunaszerdahely és az ausztriai Nickelsdorf ad otthont. A nemzetközi seregszemlére mostanáig több mint 400 filmmel és
150 egyéb programmal, köztük koncerttel, színházi előadással és kiállítással jelentkeztek alkotók mintegy negyven országból. A fesztivál iránti érdeklődést jelzi, hogy az európai és az észak-amerikai kontinens országain kívül Maliból, Mexikóból, Új-Zélandról, Taiwanról és Iránból is érkeztek jelentkezések.

A beérkezett anyagok megtekintése után előzsűri dönti el, mely alkotásokat mutatnak be a főprogramban, valamint a bemutatóprogramokban. A nemzetközi zsűri a főprogram filmjei közül a legsikeresebbet
fődíjjal jutalmazza, s díjazza az egyes kategóriák legjobb munkáit is.

A filmvetítések mellett számos egyéb program - kiállítás, koncert, színpadi bemutató - közül válogathat a fesztivál közönsége.

Eddig a Magyar Televízió, a Nemzeti Kulturális Alapprogram, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma s a Magyar Mozgókép Alapítvány jelezte támogatását - így a szponzorok száma jleentősen alacsonyabb,m int az előző években.