Julia Roberts és Tom Hanks Amerika kedvencei

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A szórakoztatóipar amerikai sztárjai számára létrehozott People’s Choice Awardot az idén már 28. alkalommal osztották ki. Az idei díjkiosztón nem született nagy meglepetés. Amerikai első számú színésznője, Julia Roberts immár nyolcadszor nyerte el az év színésznője címet.

Szintén esélyeshez méltóan szerepelt a tavaly a Számkivetettben bizonyított Tom Hanks, aki két kategóriában is besöpörte a díjat. A kétszeres Oscar-díjas színészt választották meg az amerikaiak az év színészének, sőt a legjobb drámai szerepért járó díjat is ő vehette át.

A legjobb vígjátéki szerepért idén Eddie Murphyt, helyesebben a színész hangját jutalmazták. Murphy kölcsönözte ugyanis a hangját a szeretetéhes szamárnak a Shrek című animációs kasszasikerben. Az idén létrehozott animációs Oscar-díj legnagyobb esélyesének tartott film emellett az év kedvenc filmjének járó díjat is megnyerte.

A televíziós kategóriában töretlen a nálunk is látható Vészhelyzet népszerűsége. A kórházsorozat sorozatban kilencedik alkalommal hódította el az év kedvenc szériájának járó elismerést. A Vészhelyzet népszerűségének az sem ártott, hogy az induló színészgárda az évek során szinte teljesen kicserélődött - írja a BBC.

A vígjátéksorozatok között a végéhez közeledő Jóbarátok lett a legjobb. A közönség szeretetét az is bizonyítja, hogy a széria mellett a Rachelt alakító Jennifer Anistont is jutalmazták a legnépszerűbb televíziós színésznő kategóriában.

A zenekarok között ezúttal a tinilányok szívét megdobogtató fiúbanda, az 'N Sync végzett az első helyen, míg a legnépszerűbb énekesnőnek a Pearl Harbor betétdalát éneklő Faith Hillt választották meg.

A People's Choice Award legfontosabb nyertesei:

Legnépszerűbb film: Shrek
Legnépszerűbb színész vígjátékban: Eddie Murphy
Legnépszerűbb színész drámában: Tom Hanks
Legnépszerűbb filmszínész: Tom Hanks
Legnépszerűbb filmszínésznő: Julia Roberts
Legnépszerűbb televíziós színész: Kelsey Grammer (Frasier) és Ray Romano (Everybody Loves Raymond)
Legnépszerűbb televíziós színésznő: Jennifer Aniston
Legnépszerűbb televíziós vígjátéksorozat: Jóbarátok
Legnépszerűbb tévéfilmsorozat: Vészhelyzet
Legnépszerűbb énekes: Garth Brooks
Legnépszerűbb énekesnő: Faith Hill
Legnépszerűbb együttes: 'N Sync