Whoopie Goldberg az Oscar házigazdája

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Whoopie-t 1994, 1996 és 1999 után immár negyedszer kérték fel a rangos posztra. A színésznő már más szerepben is megfordult az átadás színpadán, 1991-ben a "Ghost" médiumának alakításáért megkapta a legjobb női mellékszereplő díját.

Tavaly a száraz, fanyar humoráról ismert Steve Martin játszotta a ceremóniamester szerepét, azelőtt pedig Billy Crystal, aki hat szereplésével eleddig a leggyakrabban visszatérő házigazdája a világszerte százmilliókat a képernyő elé vonzó eseménynek.

Whoopie megtiszteltetésnek vette a felkérést, s mint elmondta, örül, hogy ő avathatja fel a díjátadás első hivatalosan is otthonnak nevezett színhelyét.

A 74. Oscar-díj-átadó ceremóniát március 24-én tarják új, állandónak mondott színhelyén, a Kodak színházban. A Kodak által építtetett színházat speciálisan az élő közvetítés igényeit kilelégítendő tervezték. Az előadóterem, ami egyébként színielőadások helyszínéül is szolgál, 3600 férőhelyes. Az átadás idejére egy külön közvetítőplatformot is felépítenek. Az emelvény, ami a nézőtér fölé magasodik, helyet ad a kameráknak és a világításnak. Színpada, mely jelen pillanatban az Egyesült Államok legnagyobbika, csaknem 40 méter széles.

Az idei Oscar-díj-jelöléseket február 12-én jelentik be hivatalosan, azt azonban már szinte biztosan lehet tudni, hogy A Gyűrűk Ura az esélyesek között van, hiszen megkapta az Amerikai Filmintézet legjobb filmnek járó díját.

Korábban:
Díjat kapott A Gyűrűk Ura
Kiélezett verseny az idei Oscar-díjakért