Sándor Pál újra játékfilmet forgat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Sándor Pál utolsó játékfilmjét, a Miss Arizonát 1987-ben forgatta. Később Jancsó Miklóssal és Makk Károllyal közösen készítette el a Szeressük egymást gyerekek című filmet, és forgatott még egy dokumentumfilmet a Magyar Televízió számára, az LGT-ről szóló Volt egyszer egy zenekart.

"Utána úgy gondoltam, akkor állok ismét a kamera mögé, ha van valami, amiről érdemes lenne filmet csinálnom" - mondta Sándor Pál. "Igaz, a mostani nem nekem jutott eszembe, megkerestek vele. Két régi barátom, Pataki Ági és Kovács Gábor valamint Kereszty Gábor és Sváby András."

Az ötlet Sváby és Kereszty fejében fogant meg tavaly húsvétkor a tv2-n bemutatott hatalmas nézettségű riportfilmjük után, melyben Szécsi Pál húgát, Katát hozták össze Amerikában élő édesanyjával. A nagy visszhangot kiváltott műsor után Szécsi Kata egy könyvben is megjelentette visszaemlékezéseit bátyjáról, Palika címen.

A jelek szerint a közönséget nagyon érdekli Szécsi Pál személye, ennek nyomán keresték meg Svábyék az akkoriban a Bár című úttörő reality show-val nevet szerzett Filmpartners élén álló Pataki Ágit. A nemrég első játékfilmjével, az Üvegtigrissel sikeresen debütált Filmpartners ráharapott az ötletre. Házi forgatóköny-pályázatot írtak ki a témában, ahol a legjobbnak Egressy Zoltán könyve bizonyult. Az íróknak szabad kezet adtak a Szécsi Pál mítoszt illetően, így fordulhatott elő, hogy Egressy korunk médiaviszonyai közé helyezte "Palika" sztoriját. Sándor Pál a legnagyobb lelkesedéssel mondott igent az állítólag remek forgatókönyvre.

A rendező elmondta, van jelöltje a főszereplő személyére, de a nevét még nem árulhatja el. A főhősön kívül a történetnek még tizenkét fontos szereplője lesz, akik közül az egyiket Garas Dezső játssza.

A film egyik fő támogatója Svábyék nyomán a tv2. A forgatás várhatóan jövő nyáron kezdődik, s a bemutatóra a következő év végén, vagy a 2003-as Filmszemlén számíthatunk.

Blikk / magyar.film.hu