A Terminátor megállíthatatlan

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Arnold Schwarzenegger közel 30 millió dolláros gázsival számolhat, a rendező, Jonathan Mostow 5 milliót kap. A történetet hétpecsétes titokként kezelik, de annyi mégis valószínű, hogy a második epizód után tíz évvel játszódó kalandok során Connor és az őt védelmező robot egy Terminatrix ellen száll harcba.

A sikertörténet 1984-ben kezdődött, akkor az első részre 80 millió dollárért vettek jegyet, a mozitörténeti újításokat és elsöprő kereskedelmi sikert egyesítő T2 már több mint 500 milliós bevételt eredményezett. A producerek bíznak abban, hogy a harmadik rész technikai újításokat felvonultató megoldásai ismét nagyon népszerűek lesznek; nyilvánvalóan nem véletlen, hogy az amerikai moziipar legnagyobbjai mind harcba szálltak, hogy megszerezzék a Terminátor 3. forgalmazási jogait.

Hollywoodban szokatlan intenzitással egyszerre négy nagy stúdió, a Warner Brothers, a Paramount, a DreamWorks és a Dimensionön keresztül a Disney igyekezett megszerezni az elmúlt hetekben a producerektől a film forgalmazásának jogait. A Terminátor 2.-t is sikerre vivő Andy Vajna és Mario Kassar új cége, a C-2 végül a Warnerrel állapodott meg: a stúdió több mint 50 millió dollárt fizet kizárólag az Egyesült Államokbeli vetítés, valamint a video- és DVD-forgalmazás lehetőségéért. A világ más területeire vonatkozó jogokról még az idén döntés születik, a magyarországi forgalmazó az InterCom lesz.

(Forrás: Solaria)