Jövőre is lesz Mediawave

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nemzetközi filmverseny, kortárszenei, dzsessz, népzenei és alternatív zenei koncertek, kiállítások, színházi és táncszínházi produkciók színtere lesz a már régiós fesztiválnak is tekinthető Mediawave. A nyugat-dunántúli régión túl (Győr, Komárom, Kapuvár, Vének) a program idén a szlovákiai Dunaszerdahelyen, az ausztriai Nickelsdorfban és Kittsee-ben, illetve a romániai Kolozsvárott is zajlik majd.

A fesztiválra január 20-ig lehet nevezni. Eddig több mint 100 film érkezett be, a fesztivál előzsűrije december közepén kezdi meg munkáját.

A jövő évi eseménysorozat specialitása a fotó és a film hőskora lesz. A fesztivál hagyományos tudományos konferenciája - amelyet a győri levéltár szervez - szintén a "hőskor" és a "víz" tematika köré szerveződik. A fesztivál négy kiállítását a Fotóhónap 2002 országos programjába is beválogatták.

A szervezők tárgyalásokat folytatnak a fellépésről Dewey Redmannal, Johnny Griffinnel, Nina Simoneval és Dave Hollanddal. A jövő évi fesztivál keretében megemlékeznének az 1982/83-as győri Nemzetközi Jazzkoncert-sorozatról is, amelyre az egykori magyar résztvevőket várják, és szeretnék vendégül látni Anthony Braxtont, illetve Roscoe Mitchellt is. 2002-ben kiemelt helyet kap a mongol hagyományos és kortárs művészet: modern táncszínház, sámán zenekar, dzsessz és rock and roll, valamint archív és kortárs filmek, fotók bemutatója is.

Korábban:

Bizarr filmtörténetek és Kusturica-láz a Fényírók tizedik találkozóján