Amerika új kedvencei kaszinót rabolnak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az első becslések szerint az Ocean's Eleven az első hétvégén közel 40 milliós bevételt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában. A film hatalmas sikerét elsősorban a Hollywoodban rég nem látott sztárszereposztásnak köszönheti. A filmben producerként is közreműködő George Clooney mellett ugyanis Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Andy Garcia és Don Cheadle játssza a főszerepeket.

Az Ocean's Eleven az 1960-ban készült azonos című film remake-je. Az eredeti változatot Lewis Milestone rendezte, és olyan nagy sztárok játszottak benne, mint Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford és Angie Dickinson.

A forgatókönyv szerint Danny Ocean (George Clooney) 11 társával együtt elhatározza, hogy egyszerre rabol ki három Las Vegas-i kaszinót. A film a bemutatót követően rabul ejtette a közönség szívét, és a kritikusok sem húzták le az alkotást. A Yahoo internetes újság szerint elsősorban a 25 év alatti hölgyközönség lelkesedett a filmért, amiért valószínűleg a Clooney, Pitt, Damon szívtipró trió a felelős.

A filmet gyártó Warner Bros. az Ocean's Elevennel idén már a nyolcadik első helyét szerezte meg az amerikai bevételi listán. A stúdió így összesen 1,1 milliárd dollárt keresett filmjeivel az idén, amivel könnyen új rekordot állíthat fel Hollywoodban. Az eddigi rekordot a Columbia Pictures tartja, amely az 1997-es évben 1,26 milliárdos bevételt produkált filmjeivel.

[origo]

Ajánlat:

Az Ocean's Eleven honlapja

George Clooney rajongói honlapja