Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Finisben a Bánk bán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A filmen az utolsó simításokat végzik, jelenleg a hangeffektek, zörejek utólagos felvétele, filmbe illesztése zajlik. A vágott, negatív anyag végleges formába öntése az operatőr, Zsigmond Vilmos részvételével november végén kezdődik. A bemutatót követő időszakban a filmszínházakon kívül a produkció valószínűleg megjelenik video, illetve DVD kiszerelésben is. A Bánk bán filmbemutatójának tervezett időpontja: 2002. január 10.

Az opeafilm főbb szerepeiben Kiss B. Attila, Marton Éva, Rost Andrea, Sólyom Nagy Sándor, Kováts Kolos, Gulyás Dénes és Miller Lajos lesz látható.

A megkülönböztetett figyelem és a közéleti, szakmai viták oka, hogy a film gyártója a miniszterelnök programjait is megörökítő Ezüsthajó Kft., amely a 750 millió Ft-os vissza nem térítendő állami támogatásból készülő alkotás forgalmazási jogait is birtokolja. A produkció producere a Happy End-alapító Wermer András, a Fidesz 1998-as kampányának kommunikációs tanácsadója, a film rendezője pedig Káel Csaba, aki reklámfilm-rendezőként az országimázs alakításában is részt vesz, s akinek ez az első játékfilmje.

(magyar.film.hu)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről