Bruce Willis egy gyáva nyúl

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Rod Eddington, a British Airways igazgatója az első szuperszonikus Concorde-gép New Yorkba érkezése alkalmából mondott beszédet, melyben a Mirror tudósítása szerint azzal vádolta a hollywoodi filmsztárokat, hogy rossz példát mutatnak az embereknek, amiért nem mernek repülőre szállni az amerikai terrortámadás óta.

Az igazgató külön kiemelte az akciófilmek egyik állandó hősét Bruce Willis-t: "Ez a fickó olyan filmekben játszik, mint például a Die Hard, felhőkarcolókba rohan, hogy megmentse a világot. A valóságban pedig még attól is fél, hogy repülőre üljön. Nem valami nagy vagány, ugye?" Eddington végül azt is hozzátette, hogy a Los Angeles-i sztárok visszavonultak a villáikba, míg a New York-iak sokkal többet tesznek annak érdekében, hogy elmúljon a légi közlekedésben tapasztalható radikális visszaesés - áll a Mirror tudósításában.

A British Airways egyik vezető beosztású munkatársa a Sky News hírtelevízióban cáfolta a Mirror állításait. Szerinte Eddington szavait félreértelmezték, az igazgató éppenséggel azt mondta, hogy a Los Angeles-iek nem támogatják kevésbé a légiközlekedést, mint a New York-iak.

A briteknél több híresség is - köztük Sting és a népszerű bemondó David Frost - tüntetőleg jegyet váltott a British Airways Concorde-járatára, melyet a tavaly nyári katasztrófa után elsőként indítottak New Yorkba. A szeptember 11-i terrortámadás miatt visszaszorult légiutas-forgalom több légitársaságot is csődbe vagy csőd közeli állapotba juttatott. A British Airways november 6-i bejelentése szerint napi kétmillió fontos veszteséggel kell számolniuk, mióta a transzatlanti járatokra alig váltanak jegyet az utasok.

[origo]

Korábban:

Bruce Willis nem vállal több akciófilmet

Hollywood anti-terrorista akciója